Novice

Umetna inteligenca z vse večjo vlogo v gospodarstvu

Datum: 29. 10. 2019 Besedilo: povzeto po sporočilu za javnost, Foto: Getty Images/iStock

V Kongresnem centru Brdo pri Kranju bo 19. novembra potekala osrednja poslovna konferenca GoDigital - Podatki in umetna inteligenca.

Umetna inteligenca z vse večjo vlogo v gospodarstvu

Organizator konference je Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS in SRIP IKT horizontalna mreža v sodelovanju z Ministrstvom RS za gospodarski razvoj in tehnologijo.

»Umetna inteligenca igra vedno večjo vlogo v naših življenjih in ima ključno vlogo pri optimizaciji poslovnih procesov, povečanju dodane vrednosti izdelkov in storitev. Po mnenju strokovnjakov bo umetna inteligenca v prihodnosti najbolj pomembna in prebojna tehnologija v poslovnem svetu ter motor rasti konkurenčnosti gospodarstva, zato ni presenetljivo, da so številna podjetja v umetni inteligenci že prepoznala velik potencial,« pojasnjuje organizator.

Konferenca o umetni inteligenci (angl. artificial intelligence) bo povezala poglede vodilnih analitskih hiš o svetovnih trendih in gibanjih, vidik in usmeritve Evropske komisije, ponudnike rešitev in podjetja, ki so že začela z uvajanjem umetne inteligence v poslovne procese. Dogodek je namenjen direktorjem podjetij, direktorjem informatike in digitalne transformacije ter drugim vodilnim kadrom, ki se ukvarjajo z razvojem podjetja, proizvodnje, marketinga in prodaje ter drugih poslovnih funkcij.

Ugledni strokovnjaki z globalnimi pogledi in priporočili o AI 

Po napovedi organizatorja konference bodo gostili vodilne mislece z globalnimi pogledi in priporočili v zvezi z umetno inteligenco (angl. AI). Emily Mansfield, glavna ekonomistka pri The Economist Intelligence Unit, bo pojasnila kako bo umetna inteligenca preoblikovala gospodarstvo, industrijo in družbo. Pawel Bialka, izvršni partner podjetja Gartner na Poljskem, bo predstavil, kako napredna podjetja v svoje poslovne procese že uvajajo umetno inteligenco in kakšen vpliv bo imela na njihovo uspešnost ter predlagal nekaj priporočil za uspešen začetek uvajanja. Eric Badiqué, svetovalec za umetno inteligenco pri GD CONNECT, Evropski komisiji, pa bo predstavil strategijo Evropske komisije za pospešen razvoj in uvajanje umetne inteligence, instrumente, s katerimi bodo to dosegli ter spregovoril o tem, kako zagotoviti etično in zaupanja vredno uporabo umetne inteligence. (mj)

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 0, skupna ocena: )
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2021 (41)
februar 2021 (44)
marec 2021 (54)
april 2021 (54)
maj 2021 (58)
junij 2021 (51)
julij 2021 (47)