Novice

Zagnali platformo Our Energy

Datum: 1. 12. 2020 Besedilo: Vladimir Habjan

Zagnali so evropsko izobraževalno-ozaveščevalno platformo Our Energy, namenjeno izobraževanju in ozaveščanju evropskih državljanov in energetskih skupnosti.

Zagnali platformo Our Energy

Projekt NEWCOMERS (New Clean Energy Communities in a Changing European Energy System), ki je financiran v okviru programa Obzorje 2020 (Horizon 2020), je objavil Our Energy: digitalno platformo za izobraževanje, ozaveščanje in mreženje, ki se osredotoča na izzive delovanja energetskih skupnosti in uresničevanja nizkoogljičnega energetskega prehoda. Platforma Our Energy ponuja kratke, interaktivne, multimedijske predstavitve, s katerimi izobražuje, svetuje in navdihuje svoje obiskovalce.

 

Primarna ciljna skupina platforme Our Energy, ki je objavljena na spletnem naslovu our-energy.eu, so energetske skupnosti, njihovi člani in drugi zainteresirani državljani, ki aktivno razmišljajo o energetskih izzivih in se vključujejo v nizkoogljični energetski prehod. Določene vsebine platforme so namenjene tudi oblikovalcem politik in odločevalcem, predstavnikom gospodarstva in poslovnežem, raziskovalcem in drugim deležnikom energetskega prehoda.

Kot poudarjajo pripravljavci platforme, je namen platforme 'prevesti’ dolge in težje razumljive, akademsko-raziskovalne ali tehnološko-strokovne vsebine in ugotovitve, ki se oblikujejo v projektih programa Obzorje 2020 ter v drugih programih in organizacijah, v kratke, laikom lažje razumljive in časovno obvladljive (5- do največ 15-minutne) multimedijske interaktivne koščke informacij in znanja. S takim pristopom želijo tudi v širšem krogu zainteresiranih evropskih državljanov spodbuditi zanimanje za energetske teme, povezane z energetskimi skupnostmi in energetskim prehodom.

“Objava Our Energy platforme je le začetek resnega dela. Trenutno objavljenim 19 multimedijskim vsebinam bomo redno dodajali nove, sveže. Platformo bomo gradili skupaj z drugimi projekti in organizacijami, ki bodo želeli sodelovati in izkoristiti priložnost skupne evropske platforme za širšo promocijo ter boljši doseg svojih raziskovalnih in drugih ugotovitev in priporočil, povezanih z energetskimi skupnostmi in uresničevanjem energetskega prehoda,” poudarja mag. Mojca Drevenšek iz komunikacijske svetovalnice Consensus, ki v projektu NEWCOMERS vodi komunikacijsko-diseminacijske aktivnosti.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 4, skupna ocena: 5)