Novice

Energetsko izobraževanje

Datum: 23. 3. 2021 Besedilo: Brane Janjič

V aprilu brezplačna spletna seminarja o prezračevanju in zdravju ter izrabi plitve geotermije v javnih stavbah.

Energetsko izobraževanje

Podjetje Menerga, IZS - Inženirska Zbornica Slovenije in ZAPS – Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije organizirajo 15. in 22. aprila 2021 brezplačna spletna seminarja na temo prezračevanja v stavbah v povezavi z epidemijo COVID-19 in celostnih rešitev (plitve) geotermalne energije za šole vrtce in javne stavbe. Strokovna webinarja sta namenjena tako projektantom, energetikom, investitorjem, izvajalcem kot tudi arhitektom. Prva predstavitev z naslovom Prezračevanje stavb in COVID-19: Zdravje in načrtovanje prezračevanja z roko v roki! bo 15. aprila in bo vsebovala dva sklopa. V prvem bo Branko Zelenko, prodajno – tehnični svetovalec v podjetju Menerga, med drugim spregovoril o tem, zakaj je prezračevanje lahko del rešitve ali del problema pri prenosu okužbe z novim koronavirusom. V drugem delu pa bo beseda tekla o novih vidikih v načrtovanju tehničnih rešitev, ustrezni izbiri prezračevalne naprave, predstavljen pa bo tudi poseben primer v povezavi s COVID-19: bazeni in kopališča. 
Drugi strokovni seminar, ki bo 22. aprila, pa ima naslov Vrtec Kamnitnik (Škofja Loka) – 360° rešitev plitve geotermalne energije za šole, vrtce in javne stavbe. Na njem bo direktor podjetja Menerga Danijel Muršič na primeru dobre prakse v škofjeloškem vrtcu Kamnitnik prikazal, kako premostiti prepad med teorijo in prakso - od energetskega koncepta do končne izvedbe. Predstavljene bodo tudi rešitve izrabe plitve geotermalne energije za »brezplačno« ogrevanje in hlajenje ter rešitve prezračevanja in klimatizacije, kot tudi energetski »jing-jang« in hranjenje energije poleti/pozimi. Beseda bo prav tako tekla o upravljanju stavbe za energetsko optimizacijo s centralnim nadzornim sistemom. V drugem delu seminarja bodo predstavljeni tehnični izzivi tako za arhitekte kot projektante.
Oba seminarja se bosta začela ob 14. uri, več podrobnejših informacij o vsebini in prijavi na brezplačna seminarja pa dobite za prvi seminar na tem in za drugega na tem naslovu. Vabljeni!

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 3)
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2021 (41)
februar 2021 (44)
marec 2021 (54)
april 2021 (54)
maj 2021 (58)
junij 2021 (51)
julij 2021 (54)