e-mobilnost

V Cityparku še deset novih polnilnic

Datum: 20. 1. 2021 Besedilo: povzeto po sporočilu za javnost, Foto: Robert Krumpak

V mreži polnilnic Gremo na elektriko, ki jo upravlja Elektro Ljubljana, je tako že več kot 350 polnilnih mest.

V Cityparku še deset novih polnilnic

Družba Elektro Ljubljana je v sodelovanju z družbo SES včeraj v nakupovalnem središču Citypark v Ljubljani odprla še deset novih polnilnic za električna vozila. S širitvijo mreže polnilnic Gremo na elektriko, ki z več kot 350 polnilnimi mesti ostaja največja v Sloveniji, e-mobilnost tako prihaja tudi v nakupovalna središča.

Predsednik uprave Elektra Ljubljana mag. Andrej Ribič je ob odprtju povedal, da v Elektru Ljubljana že več kot deset let upravljajo mrežo polnilnic in s tem aktivno uresničujejo svojo zavezo za nizkoogljično prihodnost. Veseli ga, da se v mrežo vključuje tudi Citypark in ob tem upa, da se bodo kmalu pridružila tudi druga nakupovalna središča v Sloveniji. Dodal je še, da je prav elektrifikacija prometa pogoj za razogljičenje družbe in, da bo za ogljično nevtralnost do leta 2050 treba elektrificirati praktično ves osebni promet. Zato bodo morali postaviti še veliko polnilnic. V družbi so zadovoljni, da so s tem projektom postavili model sodelovanja, ki ga bodo uporabljali tudi v prihodnje.

Z novo pridobitvijo so zadovoljni tudi v družbi SES. Direktor družbe SES Slovenija Toni Pugelj je ob odprtju poudaril, da je izredno ponosen, da se tudi v teh negotovih časih vsa njihova nakupovalna središča v Sloveniji razvijajo, rastejo in pišejo pozitivne zgodbe. Odprtje novih električnih polnilnic v Cityparku je zagotovo ena od njih. Veseli ga, da ima Citypark novih deset polnilnih mest za električne avtomobile in da so to razširili po vseh njihovih nakupovalnih središčih v Sloveniji. Po njegovem mnenju so edini v državi, ki imajo vsaj deset polnilnih mest v nakupovalnih središčih, s tem pa vzpostavljajo in oblikujejo nove trende. Menedžer največjega nakupovalnega središča v Sloveniji Citypark Andrej Ropret je ob tem dodal še, da so tako njihovi obiskovalci kot tudi zaposleni vse bolj okoljsko ozaveščeni. Ti bodo lahko odslej svoja električna vozila polnili v 1. nadstropju Cityparkove parkirne hiše. (pb)

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 1)