e-mobilnost

V veljavi nov cenik polnjenja električnih vozil

Datum: 15. 2. 2021 Besedilo: Polona Bahun

Zaračunavanje bo potekalo po količini porabljene energije in ne po porabljenem času na polnilnicah.

V veljavi nov cenik polnjenja električnih vozil

Po sedmih letih brezplačnega polnjenja se Petrol pridružuje drugim večjim ponudnikom storitev polnjenja na domačem trgu in začenja z zaračunavanjem polnjenja električnih vozil na javnih AC polnilnicah z nazivno močjo do 22 kW. Novi cenik polnjenja na Petrolovih električnih polnilnicah, ki v veljavo stopa z današnjim dnem, predstavlja pomemben korak pri nadaljnjem razvoju in širitvi električne polnilne infrastrukture v regiji. Z nedavno prenovo sistema OneCharge bo zaračunavanje potekalo po količini porabljene energije in ne po porabljenem času na polnilnicah.

Petrolovi visoko zastavljeni cilji, med katerimi je tudi postavitev več kot 1300 električnih polnilnic do leta 2025, in želja omogočiti najboljšo uporabniško izkušnjo, zahtevajo konstanten razvoj in posledično visoke investicije. Kot je dejal vodja Razvoja trajnostne mobilnosti v Petrolu dr. Tadej Smogavec, velik del njihovih polnilnic že danes poganja čista energija iz obnovljivih virov, širijo tudi mrežo gostovanja na polnilnicah v tujini in vse to z jasnim ciljem izpolnitve vizije družbe, ki je postati integriran partner v energetski tranziciji z odlično uporabniško izkušnjo. Ob tem poudarja še, da so za razvoj in inovativne okolju prijazne rešitve potrebni trdni, stabilni temelji.

Da je v središču Petrolovega poslovanja kupec oziroma uporabnik, dokazuje tudi prenovljeni zaledni sistem upravljanja z električnimi polnilnicami, ki po novem omogoča zaračunavanje polnjenja (AC, DC in UC polnilnice) po količini porabljene energije in ne po času, ki ga vozilo preživi priklopljeno na polnilnico. To spremembo so uporabniki njihovih polnilnic želeli, zato so jim v Petrolu prisluhnili, saj v družbi nenehno zbirajo povratne informacije iz terena in se skušajo prilagajati željam in potrebam uporabnikov. Ključno vlogo v razvoju trajnostne mobilnosti pa vidijo predvsem v postavitvi ustrezne javne električne polnilne infrastrukture na strateško najpomembnejših frekventnih, centralnih in tranzitnih lokacijah: na javnih parkiriščih, v garažnih hišah, mestnih središčih, v turističnih krajih in na avtocestah.

Razvoj novih rešitev na področju trajnostne mobilnosti in storitev mobilnosti predstavlja pomemben steber Petrolovega trajnostnega in inovativnega poslovanja. Na področju mobilnosti se skupina Petrol osredotoča na dva segmenta. Prvi je vezan na polnilno infrastrukturo, kar pomeni vzpostavitev, upravljanje in vzdrževanje infrastrukture za polnjenje električnih vozil ter zagotavljanje storitve polnjenja. Drugi segment pa predstavljajo storitve mobilnosti, kot so: poslovni najem, elektrifikacija voznih parkov ter storitev upravljanja voznih parkov.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)