e-mobilnost

Petrol v Kozini postavil svojo prvo ultra-hitro polnilnico

Datum: 15. 3. 2021 Besedilo: Brane Janjič, Foto: arhiv Petrola

V prvi polovic leta načrtujejo postavitev še treh ultra-hitrih električnih polnilnic, dve v Sloveniji in eno na Hrvaškem.

Petrol v Kozini postavil svojo prvo ultra-hitro  polnilnico

Petrolova mreža električne polnilne infrastrukture se intenzivno širi, tokrat s prvo ultra-hitro polnilnico, ki sojo postavili na črpalki v Kozini in omogoča polnjenje z močjo do 350 kW. Skupaj s hitro polnilnico je na navedeni lokaciji nastalo tudi prvo tovrstno vozlišče v državi, pri čemer se prodajno mesto Kozina pohvali še s prav posebno kombinacijo hitre in ultra-hitre električne polnilnice. V praksi to pomeni, da lahko svoje baterije hkrati hitro polnijo štiri električna vozila: dve na hitri polnilnici s skupno močjo do 100 kW in dve na ultra-hitri polnilnici s skupno močjo do 350 kW. Kot pravijo v Petrolu, bodo njihovi prvi ultra-hitri električni polnilnici v Kozini letos sledile še tri, in sicer na prodajnih mestih Maribor Vzhod in Tepanje Zahod v Sloveniji ter v kraju Dugopolje pri Splitu, kjer bo tamkajšnja ultra-hitra polnilnica postavljena pred nakupovalnim središčem. Cilj družbe Petrol je v portfelj do leta 2025 dodati 1300 električnih polnilnic, letos pa so že postavili deset novih električnih polnilnic, med katerimi so tri hitre in ena ultra-hitra. 
Omenjene hitre polnilnice in tudi prva ultra-hitra polnilnica se postavljajo v okviru projekta NEXT-E. Ob zaključku projekta, v katerega so vključene vodilne družbe na področjih elektroenergetike, nafte, plina in proizvajalci opreme, bo omrežje obsegalo 222 hitrih (50 kW) in 30 ultra-hitrih polnilnic (150-350 kW) na Češkem, Slovaškem, Madžarskem, v Sloveniji, Hrvaški in Romuniji. 


Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)