e-mobilnost

Štajerska prestolnica bogatejša za deset polnilnih mest

Datum: 18. 3. 2021 Besedilo: Brane Janjič

Europark v sodelovanju z Elektrom Ljubljana zagotovil deset polnilnic za električna vozila na zgornjem parkirišču nakupovalnega centra.

Štajerska prestolnica bogatejša za deset polnilnih mest

Europark Maribor je v največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije na zgornjem parkirišču v sodelovanju z Elektro Ljubljana odprl deset električnih polnilnic (osem polnilnic z enojnim in ena z dvojim priklopom), kar je največ polnilnic na enem mestu v štajerski prestolnici. Deset novih električnih polnilnic Etrel inch, ki omogočajo polnjenje električnih avtomobilov, predstavlja veliko pridobitev tako za Europark kot za celo mesto ob Dravi. » Skrb za okolje in vlaganje v tehnologije za zmanjšanje škodljivih emisij spadata med naše prednostne naloge. Danes je pomemben dan tako za Europark kot za naše lokalno okolje, saj v nakupovalnem središču na široko odpiramo vrata trajnostni mobilnosti in zelenim tehnologijam. Prepričani smo, da gresta družbena odgovornost in okoljska ozaveščenost z roko v roki, zato bodo sodobne električne polnilnice zagotovo velika dodana vrednost za širše lokalno okolje. V Europarku ves čas sledimo smernicam trajnostnega razvoja, zato sem res vesela, da od danes lahko svojim obiskovalcem ponudimo kar deset sodobnih električnih polnilnic. Verjamem, da se bodo te nove pridobitve zelo razveselili. V Europarku bomo še naprej skrbeli za okoljsko ozaveščanje in zasledovali vizijo zelene prihodnosti,« je ob tej priložnosti povedala vodja Europarka Simona Mandl. 
Mag. Andrej Ribič, predsednik uprave Elektra Ljubljana, pa je ob tem dejal, da Elektro Ljubljana z mrežo polnilnic Gremo na elektriko, v katero so zdaj vpisane tudi polnilnice Europarka, že več kot deset let uresničuje svojo zavezo za ogljično nevtralnost. Kot je poudaril, je elektrifikacija prometa eden od temeljev brezogljične prihodnosti. »Veseli smo, da se z vključitvijo v mrežo več kot 360 polnilnih mest tudi Europark pridružuje vse več nakupovalnim središčem, ki sledijo temu trendu in nudijo kakovostno storitev polnjenja električnih vozil,« je sklenil mag. Ribič.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)