NAŠ STIK, številka 1, februar 2021


Zeleni dogovor temelj za podnebno nevtralno prihodnost

Zdi se, da bo pri iskanju poti za dosego sprejetih energetsko podnebnih ciljev ključnega pomena spoznanje, da sta za uspeh potrebna sodelovanje in povezovanje ne samo na ravni panoge, ampak tudi med različnimi sektorji. Nekaj takih pobud je na ravni slovenske energetike že nastalo in nekatere med njimi se lahko že pohvalijo tudi s prvimi uspehi. 

Do leta 2030 za distribucijsko omrežje 4,2 milijarde evrov 

Sistemski operater distribucijskega omrežja družba SODO prejel soglasje k Razvojnemu načrtu distribucijskega sistema za obdobje od leta 2021 do leta 2030, ki razkriva nekatera dejstva in odpira tudi vprašanja, ali nam bo za vse potrebne naložbe res uspelo zagotoviti tudi potrebna finančna sredstva in kadre. 

Rekordno leto za skupino GEN 

Rezultati skupine GEN v letu 2020 so izjemni in jo uvrščajo med pomembne skupine v Sloveniji: dobiček družbe je bil 45 milijonov evrov, skupine 65 milijonov evrov, promet družbe GEN je znašal 230 milijonov evrov, skupine pa 2,4 milijarde evrov. V letu 2020 so trgovali z več kot 127 TWh električne energije, kar je primerljivo s skoraj devetkratno porabo električne energije v Sloveniji. Na ravni Slovenije je delež skupine GEN pri proizvodnji električne energije več kot 40-odstoten.

Kazalo vsebine:

natisni izvozi v XLS
LetnikŠtevilka in mesecRubrikaTipNaslovAvtorPodjetjeOsebaZnačke
20211, februarAktualni intervjučlanek Albin Koršič
Prikaži zadetkov na stran
    1