Energetika

Nove tehnologije v energetiki 21

Letošnji posvet na temo uvajanja novih tehnologij v energetski sektor bo že 4. po vrsti, na njem pa bo ena osrednjih tem tudi kibernetska varnost.

Nove tehnologije v energetiki 21

Energetika se nahaja pred zahtevno nalogo, saj naj bi bila v naslednjem desetletju deležna največjih sprememb, pri čemer gre tudi za uvajanje številnih novih tehnologij, ki naj bi olajšale prehod v sodobno digitalno in zeleno družbo. Na srečanju, ki bo potekalo 8. decembra v hibridni obliki, bo tako osrednja pozornost namenjena obravnavi prednosti novih tehnologij, kot so umetna inteligenca, oblačne tehnologije, IoT, strojno učenje, pametna omrežja, sistemi e-polnjenja in pametni domovi, udeleženci pa se bodo lahko seznanili tudi  z zadnjimi trendi na področju zagotavljanja kibernetske varnosti. Kot poudarjajo organizatorji, so prav podjetja in organizacije, ki obvladujejo in pravočasno uvajajo nove tehnologije  tiste, ki z novimi poslovnimi modeli izven danes znanega med prvimi ustvarjajo dodano vrednost, znižujejo stroške ali na nove načine komunicirajo ter se povezujejo s svojimi uporabniki na področju energetskih rešitev. 
Zato bo zagotovo zanimivo slišati odgovore na vprašanja, kako ob poplavi novih, tudi trendovskih tehnologij, potrebnih visokih finančnih in kadrovskih vložkih, izbirati čim bolj modro in učinkovito ter, ali se ne bi bilo bolje učiti tudi na napakah in uspehih drugih. Podrobnejš program si lahko preberete na spletni strani Prosperie, kjer najdete tudi informacije o prijavi in ugodnostih za zgodnje prijave. Pohitite!

Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.