Novice

Ozaveščanje najmlajših o varčevanju z energijo

Datum: 31. 1. 2019 Besedilo: Brane Janjič

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru je v okviru mednarodnega projekta TOGETHER izdala energetsko pobarvanko in spletno igro za najmlajše.

Ozaveščanje najmlajših o varčevanju z energijo

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru je partner mednarodnega projekta Interreg CENTRAL EUROPE 2014- 2020 “TOGETHER - TOwards a Goal of Efficiency THorugh Energy Reduction», katerega poglavitni cilj je povečati energetsko učinkovitost v javnih zgradbah s spreminjanjem navad uporabnikov.

S ciljem ozaveščanja otrok o smotrnejši rabi energije v javnih ustanovah sta v okviru omenjenega projekta nastali dve poučni e-knjigi za najmlajše, in sicer Energetkove pustolovščine v zelenem vrtcu ter Varuhi Planeta. Prva je pobarvanka, namenjena najmlajšim otrokom za razvijanje kreativnosti, spodbujanje domišljije in krepitev ročnih spretnosti. Je hkrati tudi poučna, saj na poljuden način predstavi, kako pomembno je, da varčujemo z energijo, in kako s tem pripomoremo k ohranitvi narave. 

Varuhi Planeta pa je knjiga in spletna igra, s katero lahko otroci osvojijo znanja o podnebnih spremembah, spoznajo različne vrste obnovljivih in neobnovljivih virov energije, osvojijo nasvete o varčevanju z energijo doma in v šoli, se naučijo pravilnega ločevanja in ravnanja z odpadki in podobno. Kviz popelje igralca po poti od šole do doma in mu pokaže, kje okrog nas so viri energije in, kako jih učinkovito izrabiti. 
Pobarvanka je na voljo na spletnem naslovu http://www.planetdefenders.si/energy_stories.html, spletna igra pa je dostopna na http://www.planetdefenders.si/.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2020 (37)
februar 2020 (47)
marec 2020 (59)
april 2020 (58)
maj 2020 (53)