Naš stik, št. 1, avgust 1999

V tej številki lahko preberete...

V tej številki lahko preberete:

Slovenski trg dobro deluje

Agencija za energijo je letos izdala že petnajsto letno poročilo o delovanju slovenskega trga z električno energijo in zemeljskim plinom, ki podaja celovit pregled o dogajanju v letu 2015. To je bilo še posebej pestro, saj je zaživela večina ukrepov, ki izhajajo iz Energetskega zakona in uvedbe tretjega svežnja energetske zakonodaje EU.

Lansko leto za OVE med rekordnimi

Lani je bilo po svetu zgrajenih za 147 GW novih proizvodnih zmogljivosti iz obnovljivih virov, pri čemer sta v ospredju izrabi vetra in sonca. Za naložbe v obnovljive vire pa je bilo namenjenih rekordnih 285,9 milijarde dolarjev.

Nujno je združevanje strokovnih potencialov

V juniju je v Portorožu je pod okriljem CIGRE – Mednarodnega sveta za velike elektroenergetske sisteme, potekala prva regionalna energetska konferenca SEERC, ki združuje gospodarski, akademski in industrijski del elektroenergetike v srednji in jugovzhodni Evropi. Udeležilo se jo je več kot 300 strokovnjakov iz 26 držav, na njej pa je bilo predstavljenih kar 120 referatov in nekaj posebej vabljenih predstavitev.

 

Kazalo vsebine

Rubrika Naslov Avtor Podjetje Oseba Značke
Uvodnik Nič več ne bo, kot je bilo
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.