Iskalnik

Išči po reviji
Številka od:
Številka do:

Rezultati iskanja

Število zadetkov: /
Letnik Številka in mesec Rubrika Naslov Avtor Podjetje Oseba Značke
 • Prenova RTP Primskovo v polnem teku

  Elektro Gorenjska je uspešno zaključila prvo fazo nadgradnje RTP Primskovo, ki vključuje prenovo zaščite in vodenja 20 kV stikališča, kot del projekta GreenSwitch za izboljšanje elektrodistribucijskega omrežja, ki oskrbuje več kot 17.000 odjemalcev.

 • V veljavi nov zakon o trajnostnih zahtevah za široko paleto izdelkov za vsakodnevno rabo

  Namen uredbe o okoljsko primerni zasnovi za trajnostne izdelke je tudi zmanjšati splošne okoljske in podnebne vplive izdelkov na trgu EU.
   

 • Osredotočiti se je treba na ključne prihodnje izzive in infrastrukturo

  Evropski energetski regulatorji novi Evropski parlament, Evropsko komisijo in Svet EU pozivajo, naj se v svojem mandatu osredotočijo na ključne izzive na področju električne energije in infrastrukture, da bi do leta 2030 in kasneje zagotovili razogljičen, na potrošnike osredotočen in konkurenčen elektroenergetski sistem.

 • Letos rekordno število kibernetskih napadov

  V Centru kibernetske varnosti in odpornosti Telekoma Slovenije so v prvi polovici leta obravnavali kar trikrat več varnostnih dogodkov kot v enakem obdobju lani. Poleg tega je bilo v drugem četrtletju za 15  odstotkov več varnostnih dogodkov kot v prvem, kar pomeni, da se trend stopnjuje. 

 • Posvet o novi omrežnini 24

  V Ljubljani bo 5. septembra potekal posvet o novi omrežnini, ki bo začela veljati 1. oktobra. Na njem boste lahko iz prve roke izvedeli na kaj morajo biti podjetja pozorna ob uvedbi novega omrežninskega sistema, ki je prva temeljita sprememba po več kot dvajsetih letih. Nov način obračunavanja omrežnine bo industriji in drugim porabnikom električne energije lahko precej spremenil račun za elektriko, nekaterim pa prinesel tudi nove poslovne priložnosti rabe (zelene) energije. Posvet je hkrati ena zadnjih priložnosti, da se z vodilnimi strokovnjaki iz Agencije za energijo in ključnimi deležniki energetike ter industrije pravočasno pripravite na nov omrežninski sistem in izzive, ki jih ta prinaša.
  Več o posvetu zveste tukaj. Ne zamudite!

 • Cilji za proizvodnjo obnovljivega vodika in povpraševanje po njem za leto 2030 preveč ambiciozni

  Evropsko računsko sodišče je pripravilo poročilo na temo industrijske politike EU na področju obnovljivega vodika - Pravni okvir, v katerem ugotavlja, da je Evropska komisija pri zagotavljanju gradnikov za nastajajoči trg obnovljivega vodika sicer sprejela številne pozitivne ukrepe, vendar so po celotni vrednostni verigi vodika še problemi, zaradi česar EU verjetno ne bo dosegla ciljev za proizvodnjo in uvoz obnovljivega vodika za leto 2030.

 • Posvet o novi omrežnini 24

  V Ljubljani bo 5. septembra potekal posvet o novi omrežnini, ki naj bi po dveh preložitvah začela veljati 1. oktobra. Čeprav je bilo o novi metodologiji in prenovi obračuna omrežnine že veliko posvetovanj in tudi zapisanega, se deležnikom še vedno porajajo določena vprašanja. Posvet bo tako priložnost, da nanje dobite odgovore iz prve roke, predstavljeni pa bodo tudi praktični primeri za optimizacijo porabe.

 • Pestro dogajanje na evropskem energetskem trgu

  Evropski trgi z električno energijo se v drugem letošnjem četrtletju srečujejo z veliko nestanovitostjo, vzroki zanjo pa so presežki proizvodnje iz obnovljivih virov in stagnacija povpraševanja na največjih trgih.

 • Storjen pomemben korak za zagotovitev zanesljive oskrbe Slovenije z zemeljskim plinom

  Slovenski minister za okolje, podnebje in energijo mag. Bojan Kumer je obiskal Baku, kjer se je srečal s predsednikom uprave Državne naftne družbe Republike Azerbajdžan (SOCAR), Rovshanom Najafom, in ministrom za energijo Republike Azerbajdžan Parvizom Shahbazovim. Namen srečanja je bil sodelovati v pogovorih glede dobave zemeljskega plina iz Azerbajdžana v Slovenijo.

 • ELES prikazuje podatke proizvodnje OVE »v živo«

  Družba ELES je omogočila prvi javni in realni vpogled v proizvodnjo in porabo vseh obnovljivih virov energije, priključenih na elektroenergetsko omrežje v Sloveniji. Ta pomemben korak omogoča državljanom dostop do ažurnih podatkov o obnovljivih virih energije (OVE) in njihovi porabi.