Naš stik, št. 5, oktober 2021

V tej številki lahko preberete...

Energetski in prometni sektor v nizkoogljičnost z roko v roki

Na Brdu pri Kranju je septembra potekalo neformalno srečanje ministrov in ministric za promet in energijo EU. Na njem so govorili o direktivah o spodbujanju rabe energije OVE in o energetski učinkovitosti iz podnebno-energetskega paketa Pripravljeni na 55, o vprašanjih, povezanih s skupnimi izzivi zaradi uvajanja množične e-mobilnosti ter o pereči temi naraščanja cen energentov.

Potrebujemo premišljen razvoj polnilne infrastrukture

Za večji razmah uporabe e-vozil, ki naj bi bistveno prispevali k zmanjšanju emisij iz prometa, sta najbolj ključna dva elementa – vzpostavitev ustrezne polnilne infrastrukture in dostopnost široke palete električnih prevoznih sredstev za transport po kopnem, vodi in zraku.

Naša zelena prihodnost je odvisna od distribucije 

Na letošnji že 6. strateški konferenci elektrodistribucije pod naslovom Prihodnost je električna so v središče postavili pomen in vlogo distribucije pri zelenem prehodu. Predstavili so rezultate in izzive slovenske distribucije in se strinjali, da bo glavno vlogo pri prehodu v nizkoogljično družbo do leta 2050 odigrala prav distribucija, ki jo tako v naslednjih desetletjih čaka veliko izzivov in dela.
 

Kazalo vsebine

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.