Energetika

33. Mednarodna elektrotehniška in računalniška konferenca

Elektrotehnika je eno od ključnih področij, ki bo obravnavano na konferenci. Udeleženci bodo lahko spoznali najnovejše dosežke na področju elektroenergetskih sistemov, naprednih električnih omrežij in trajnostne energije. Raziskovalci bodo predstavili svoje inovativne rešitve, ki prispevajo k bolj učinkoviti in zanesljivi proizvodnji ter distribuciji električne energije.

33. Mednarodna elektrotehniška in računalniška konferenca

Portorož bo 26. in 27. septembra 2024 gostil 33. Mednarodno elektrotehniško in računalniško konferenco, ki se bo odvijala v kongresnem centru Bernardin. Dogodek obljublja bogat strokovni program in priložnost za izmenjavo znanj ter mreženje med strokovnjaki. Konferenca bo ponudila pregledne in poučne predstavitve, ki bodo povezovale teoretična spoznanja s praktičnimi aplikacijami. Razprave bodo osredotočene na nove tehnologije, ki omogočajo izboljšave v elektroenergetiki, kot so pametna omrežja, obnovljivi viri energije in napredni sistemi za shranjevanje energije. Udeleženci bodo imeli priložnost spoznati, kako te inovacije vplivajo na trajnostno energetiko in prihodnje trende v industriji.

Raziskovalni prispevki in kritični forum

Raziskovalci bodo na konferenci predstavili svoje dosežke pred kritičnim strokovnim forumom. Predstavitve bodo vključevale najnovejše raziskave na področju elektrotehnike, vključno z izboljšavami v učinkovitosti električnih naprav, naprednimi metodami za spremljanje in nadzor omrežij ter inovativnimi pristopi k integraciji obnovljivih virov energije v obstoječe sisteme. Delovna jezika konference bosta slovenski in angleški, kar omogoča širšo udeležbo mednarodnih strokovnjakov. Udeleženci bodo imeli priložnost mrežiti in izmenjevati ideje z vodilnimi strokovnjaki iz različnih delov sveta, kar bo prispevalo k bogatenju znanja in širjenju mednarodnih sodelovanj.

Študentsko Tekmovanje IEEE

Pomemben del konference bo tudi študentsko tekmovanje IEEE, kjer bodo mladi raziskovalci predstavili svoje projekte na 4 straneh. Rok za oddajo prispevkov je 8. julij 2024. Lanska zmagovalca študentskega tekmovanja sta se uvrstila v finale regijskega tekmovanja R8 (Top 5 Papers), ki bo potekalo junija 2024 na Portugalskem. Tekmovanje ponuja mladim strokovnjakom priložnost, da se dokažejo in pridobijo dragocene izkušnje na mednarodnem prizorišču. Za več informacij o študentskem tekmovanju IEEE in sami konferenci obiščite uradno spletno stran: ERK 2024.

Mare Bačnar
O avtorju