Termo energija

Blok 6 bodo jutri načrtno ustavili

V času zaustavitve, ki bo predvidoma trajala do 6. maja, bodo izvedli redna vzdrževalna dela. Blok 6 je sicer neprekinjeno obratoval kar 116 dni, kar je rekordno število dni neprekinjenega delovanja kakšnega bloka v Šoštanju.

Blok 6 bodo jutri načrtno ustavili

V Termoelektrarni Šoštanj bodo jutri, 27. aprila, načrtno zaustavili blok 6. V času zaustavitve, ki bo predvidoma trajala do 6. maja, bodo izvedena redna vzdrževalna dela oziroma  t. i. nega bloka. V Šoštanju ob tem izpostavljajo, da so zabeležili tudi svojevrsten rekord, saj je blok 6 do tokratne zaustavitve nemoteno obratoval kar 116 dni, kar v dosedanji zgodovini obratovanja šoštanjskih blokov še niso zabeležili.
Termoelektrarna Šoštanj je sicer od začetka leta do danes proizvedla že 1.051 GWh električne energije, od tega jih je samo blok 6 proizvedel 1.039 GWh. Poleg tega so v istem časovnem obdobju proizvedli še 123 GWh toplotne energije za Šaleško dolino, od tega večino oziroma 119 GWh v bloku 6. Omeniti gre tudi, da so v TEŠ že 21. aprila dosegli proizvodnjo električne energije v višini 1.000 GWh, kar jim je lani uspelo šele 14. junija. V času zaustavitve bloka 6 bo proizvodnja električne energije za potrebe elektroenergetskega omrežja Slovenije in toplote za Šaleško dolino zagotovljena z obratovanjem bloka 5 in plinskih enot.

Brane Janjič
O avtorju