Energetika

Borzen spodbuja k soustvarjanju trajnostne energetske prihodnosti

Pripravljen poseben nagradni natečaj za najboljše magistrsko delo.
Borzen spodbuja k soustvarjanju trajnostne energetske prihodnosti
Trajnostna energija je pomemben del reševanja sodobnih izzivov, zato je Borzen kot spodbudo mladim pri soustvarjanju naše skupne trajnostne prihodnosti na področju energetike, pripravil poseben nagradni natečaj za najboljše magistrsko delo s področja obnovljivih virov energije (OVE) in učinkovite rabe energije (URE). S tem natečajem želi Borzen, v okviru svojih aktivnosti informiranja, ozaveščanja in usposabljanja različnih ciljnih skupin o koristih in praktičnih vidikih razvoja in uporabe tehnologij za URE in OVE, doseči večje zavedanje o pomembnosti OVE in URE pri mlajši populaciji ter predvsem spojiti znanstveno-raziskovalni potencial te populacije in aktualne probleme oziroma dileme OVE IN URE. 

Na natečaju lahko sodelujejo fizične osebe s stalnim ali začasnim bivališčem v Sloveniji, ki so zaključili magistrski študijski program, to je bolonjski študijski program 2. stopnje ter so svoje magistrsko delo končali in uspešno zagovarjali v obdobju od 1. januarja 2018 do 30. septembra 2019.

Tema magistrskega dela mora obsegati področje OVE in URE. Najboljše delo bo nagrajeno s tri tisoč evri, poleg nagrade pa se študentje potegujejo tudi za javno priznanje ter se preizkušajo v reševanju sodobnih izzivov trajnostne energetike. Natečaj je kot relevantnega prepoznala tudi ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, ki je njegova častna pokroviteljica.

Prijave udeležencev na natečaj potekajo vse do 7. oktobra 2019 do 12. ure preko spletne strani www.trajnostnaenergija.si, kjer so na voljo tudi vse ostale informacije v zvezi z natečajem.

Polona Bahun
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.