Obnovljivi viri

Elektro Gorenjska na sončni poti

V Gorenjskih elektrarnah kot novost ponujajo tudi izgradnjo manjših sončnih elektrarn, primernih za domačo samooskrbo.

Elektro Gorenjska na sončni poti

Na Elektru Gorenjska so se po večletnih izkušnjah z izgradnjo in vzdrževanjem večjih sončnih elektrarn odločili, da kot novost ponudijo tudi izgradnjo manjših sončnih elektrarn, primernih za domačo samooskrbo. Njihov cilj je, da v projekt postavitve samooskrbne sončne elektrarne združijo lastno znanje in želje kupca. Investicija v sončno elektrarno omogoča uporabniku znižanje mesečnega stroška električne energije. Pomembna je optimalna velikost in orientacija modulov, zato sta skrbnost in natančnost pri projektiranju in izvedbi naložbe po njihovih besedah še kako pomembni. Ekipa Gorenjskih elektrarn bo poskrbela, da bo celoten proces, od priprave ustrezne dokumentacije do dejanske postavitve sončne elektrarne, izveden korektno. Na željo uporabnika vam pomagajo pri pridobitvi finančne subvencije in/ali kreditiranja v okviru Eko Sklada.

Na Elektru Gorenjska se zavedajo, da je vsak tak projekt je tako edinstven, enkraten in poseben ter kot tak vedno prilagojen potrebam kupca. Prvi korak je tako pogovor z naročnikom, sledi ogled lokacije potencialne sončne elektrarne in svetovanje pri načinu izvedbe. Storitev nadgrajujejo z uporabo kvalitetnih komponent (moduli, razsmerniki, optimizatorji)  ter ostalih podpornih materialov (nosilne podkonstrukcije). Dobavljajo visokokakovostne module, ki so uvrščeni na TIER1 lestvico z vsaj 12-letno produktno garancijo in garancijo na zmogljivost delovanja vsaj 84,8% po 25 letih delovanja. Solaredge razsmerniki imajo vsaj 12-letno garancijo (možno pa je doplačilo do 25 let), optimizatorji pa imajo osnovno 25-letno garancijo. Ravno tako velja za nosilno podkonstrukcijo iz aluminija in nerjavečega jekla. Vse komponente so ustrezno certificirane.

Mare Bačnar
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.