Energetika

Elektro Maribor izdal knjigo o prizadevanjih za samostojno in neodvisno Slovenijo

Ob tej priložnosti so skupaj z območnim združenjem Zveze veteranov vojne za Slovenijo pripravili predstavitev, ki je potekala v knjižnici Ivana Potrča na Ptuju.

Elektro Maribor izdal knjigo o prizadevanjih za samostojno in neodvisno Slovenijo

Letos mineva trideset let od dogodka 24. maja 1991, ko je bil Boris Fras, elektromonter Elektro Maribor, ranjen med opravljanjem njegove službene dolžnosti. Bil je prvi ranjen v prizadevanjih za obrambo plebiscitno izražene volje, da zaživimo v samostojni slovenski državi. Zato je v letu, ko praznujemo trideset let samostojnosti Slovenije, Akademija distribucije Elektro Maribor skupaj z območnim združenjem Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ptuj pripravila knjigo z naslovom Elektro Maribor v prizadevanjih za samostojno in neodvisno Slovenijo, ki prinaša zanimivo pričevanje udeležencev takratnih dogodkov in tudi nekaj arhivskih foto utrinkov. Kot so izpostavili ob predstavitvi, knjiga priča o času velikih preizkušenj in hrabrih dejanj, o družbi Elektro Maribor in njenih sodelavkah in sodelavcih, o pomenu dejavnosti elektrodistribucije ter tudi o hrabrosti, profesionalnosti in ljubezni do domovine. Slovesnosti ob predstavitvi knjige so se udeležili avtorji prispevkov, predstavniki Slovenske vojske in Slovenske policije, sedanji in nekdanji sodelavci družbe Elektro Maribor ter predstavniki več veteranskih domoljubnih organizacij. 

Knjiga je na voljo v Akademiji distribucije, Elektro Maribor pa bo knjigo poslal tudi vsem javnim knjižnicam na svojem oskrbnem območju. Knjiga je sicer dostopna tudi v elektronski obliki na spletni strani družbe Elektro Maribor.

Brane Janjič
O avtorju