Energetika

Elektro Maribor nadaljuje s podeljevanjem pomoči humanitarnim organizacijam

Letošnji cikel nadaljuje s pomočjo humanitarnima organizacijama, ki delujeta na območju Slovenske Bistrice.
Elektro Maribor nadaljuje s podeljevanjem pomoči humanitarnim organizacijam
Elektro Maribor že vrsto let finančno pomaga različnim humanitarnim organizacijam, ki delujejo na njihovem oskrbovanem območju, pri čemer je tokrat donacijo v višini po 1.800 evrov podelil humanitarnima organizacijama Območnemu združenju Rdečega križa Slovenska Bistrica in Župnijski karitas Slovenska Bistrica. 
Predsednik uprave družbe Elektro Maribor mag. Boris Sovič je ob tej priložnosti poudaril, da družba Elektro Maribor ves čas zagotavlja kakovostno oskrbo lokalnega prebivalstva, družbenih sistemov in gospodarstva z električno energijo.« Naši zaposleni so zavezani uresničevanju našega poslanstva v vsakršnih razmerah in to nenehno tudi dokazujemo. S svojo dejavnostjo smo vsakodnevno močno vpeti v svoje okolje, zato smo nanj še posebej pozorni in z njim sodelujemo. Tradicionalno podpiramo delo humanitarnih organizacij, saj je spričo zahtevnih socialnih razmer njihovo delo na območju severovzhodne Slovenije izjemnega pomena. Posebno pozornost namenjamo podpori projektom lokalnih humanitarnih organizacij , katerih aktivnosti so usmerjene v pomoč ljudem, ki tovrstno pomoč potrebujejo. Tradicionalno podpiramo tudi programe humanitarnih organizacij v Slovenski Bistrici, kjer uspešno deluje naša organizacijska enota z zavzetimi sodelavci,« je dejal mag. Sovič.
Predsednik  Rdečega križa Slovenije - Območnega združenja Slovenska Bistrica Jožef Trglec je v zahvali ob prejemu donacije, dejal, da so v časih, ki niso enostavni, največje darilo nasmeški na obrazih otrok, ki jim bodo donirana sredstva omogočila letovanje. Počitnice ob morju so namreč  za mnoge še vedno težko dosegljive. Letovanje je še posebej pomembno za otroke iz socialno šibkih okolij in za otroke z zdravstvenimi težavami in jim bo omogočilo, da vsaj za nekaj časa pozabijo na svoje stiske in strahove. Pomembno je, da so otroci v družbi sovrstnikov, da širijo krog prijateljev in skozi različne aktivnosti razvijajo svoje potenciale.
Mira Kresnik iz Župnijske karitas Slovenska Bistrica pa je dejala, da so tudi sami letos imeli namen poslati na počitnice družine z večjim številom otrok, vendar zdaj še ne vedo, kako bo z letovanjem.. Večino denarja bodo sicer tudi letos porabili za nabavo prehrambenih in higienskih potrebščin, saj je po njih veliko povpraševanje, zaradi bistveno manj tovrstnih donacij iz evropskih virov pa imajo z zagotavljanjem hrane kar precej težav. Nekaj sredstev pa bodo kot vsako leto namenili tudi za nabavo šolskih potrebščin.
Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.