Energetika

Elektro Maribor nadaljuje s podeljevanjem sredstev humanitarnim organizacijam

V Elektru Maribor imajo že dolgoletno tradicijo podeljevanja finančne pomoči humanitarnim organizacijam na svojem oskrbnem območju, saj se zavedajo svoje tesne povezanosti z lokalnimi skupnostmi, ki jih oskrbujejo z energijo.

Elektro Maribor nadaljuje s podeljevanjem sredstev humanitarnim organizacijam

Donacije iz letošnjega cikla pomoči so tokrat v Elektru Maribor namenili Območnemu združenju Rdečega križa Slovenska Bistrica in Župnijski Karitas Slovenska Bistrica. Ob tej priložnosti je predsednica uprave Elektra Maribor, Tatjana Vogrinec Burgar, izrazila ponos, da že toliko let pomagajo pisati zgodbe, ki ljudem omogočajo boljše življenje. »S predajo donacij nadaljujemo v Slovenski Bistrici, kjer ima sodelovanje družbe Elektro Maribor z lokalno skupnostjo že močno tradicijo. Družbena odgovornost za nas pomeni tudi, da s povezanimi prizadevanji v lokalnem okolju, kjer zaposleni živimo in delamo, pomagamo tistim, ki to zares potrebujejo. Dajati je prekrasen občutek, ki napolni dušo in srce. In ko stopimo skupaj, smo močnejši.«
Območno združenje Rdečega križa Slovenska Bistrica bo po besedah predsednice Marjane Sagadin  letošnjo donacijo v celoti namenili letovanju otrok iz socialno ogroženih družin.
Župnijska karitas Slovenska Bistrica pa bo, kot je dejala vodja Župnijske Karitas Slovenska Bistrica Mira Kresnik , del donacije namenila za nakup šolskih potrebščin otrokom iz socialno ogroženih družin, del pa za  izvedbo počitniških delavnic, predvsem za otroke s posebnimi potrebami, nabavi hrane in najnujnejših življenjskih potrebščin ter plačilu položnic za tiste, ki pomoč najbolj potrebujejo. (bj)

povzeto po sporočilu za javnost
O avtorju