Energetika

Elektro Maribor nadaljuje s podporo humanitarnim programom

Elektro Maribor že vrsto let podpira delovanje različnih humanitarnih organizacij v regiji, pri čemer pomoč dodeljuje čez vse leto.
Elektro Maribor nadaljuje s podporo humanitarnim programom
Tokrat so se v Elektru Maribor odločili, da finančno pomoč v višini 1.800 evrov podelijo Rdečemu križu Slovenije – Območnemu združenje Slovenska Bistrica in Župnijski Karitas Slovenska Bistrica.
Kot je ob podelitvi donacij izpostavil mag. Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor,  Elektru Maribor svojo družbeno odgovornost med drugim izkazuje tudi s tradicionalno podporo projektom humanitarnih organizacij, katerih delo, ki je namenjeno pomoči ljudem v stiski, izjemno cenijo in spoštujejo.
Jožef Trglec, predsednik Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Slovenska Bistrica, je v zahvali med drugim dejal, da bodo dobljena sredstva porabili za letovanje otrok in dodal, da so v časih, ki niso enostavni, nasmeški na obrazih otrok zagotovo največje darilo. Počitnice ob morju so namreč za mnoge še vedno težko dosegljive, z donacijo Elektra Maribor pa jim bodo na Rdečem križu vsaj nekoliko lahko pomagali, da pozabijo na svoje stiske in strahove. »Letovanje je še posebej pomembno za otroke iz socialno šibkih okolij in za otroke z zdravstvenimi težavami. Pomembno je, da so otroci v družbi sovrstnikov, da širijo krog prijateljev in skozi različne aktivnosti razvijajo svoje potenciale« je dejal Jožef Trglec.
Mira Kresnik, vodja Župnijske Karitas Slovenska Bistrica, pa je je ob tej priložnosti povedala, da bodo del sredstev, ki so jih prejeli, porabili za nakup šolskih potrebščin in paketov hrane ter pomoč prosilcem pri plačilu položnic za osnovne življenjske potrebščine. Na počitnice na morje pa bodo poslali tudi pet starejših oseb, ki na morju še sploh niso bili in si tega tudi sami ne bi mogli privoščiti. 
Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.