Energetika

Elektro Maribor nadaljuje s pomočjo lokalnim humanitarnim organizacijam

Z dodelitvijo denarne pomoči humanitarnima organizacijama iz Gornje Radgone se je začel nov krog dodeljevanja pomoči družbam, ki delujejo na območju Elektra Maribor.
Elektro Maribor nadaljuje s pomočjo lokalnim humanitarnim organizacijam
Elektro Maribor že vrsto let podpira delo humanitarnih organizacij, ki delujejo na območju delovanja njihove družbe, saj kot pravijo, je tudi to del širših prizadevanj podjetja za pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Letošnji krog dodeljevanja denarne pomoči so tako začeli v Gornji Radgoni, kjer je Andrej Roškar, direktor območne enote Gornja Radgona, dve donaciji, vsako v vrednosti po 1.800 evrov, predal v roke Silvi Vračko, predsednici Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Gornja Radgona Silvi Vračko in predstavnici Župnijske karitas Gornja Radgona Nadi Valner.
Ob tej priložnosti je Silva Vračko izpostavila, da v okviru njihovega območnega združenja deluje šestnajst krajevnih organizacij z več kot 120 predanimi in aktivnimi prostovoljci. Na leto pomagajo približno dva tisoč družinam in posameznikom iz območja Gornje Radgone, ki se znajdejo v težavah. Kot je poudarila, opažajo, da so najbolj ranljive skupine upokojenci z nizko pokojnino, brezposelni invalidi in družine z otroci, kjer so starši brezposelni, vse več pa je tudi takih, ki kljub plači ne zmorejo pokrivati vseh življenjskih stroškov. Poleg razdeljevanja hrane in oblačil, zato pogosto iz sredstev zbrane članarine, prostovoljnih prispevkov posameznikov in predvsem donacij družbeno odgovornih podjetij, priskočijo na pomoč tudi pri plačilu položnic nujnih življenjskih potrebščin ali celo pri kakšnih večjih projektih, kot so nujna popravila pri hiši, zato jim bo prejeta donacija prišla še kako prav.
Nada Valner pa je povedala, da bodo prejeta sredstva namenili predvsem za nakup šolskih potrebščin in pomoč pri plačilu položnic, pa tudi za nakup hrane in higienskih pripomočkov, saj je žal  tudi na njihovem koncu vse več ljudi, ki potrebujejo tovrstno pomoč.
Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.