Energetika

Elektro Maribor nadaljuje s pomočjo najbolj potrebnim

Družba Elektro Maribor je na začetku leta že tradicionalno namenila tri donacije, vsako v vrednosti po 1.800 evrov, trem humanitarnim organizacijam, ki delujejo v Mariboru.
Elektro Maribor nadaljuje s pomočjo najbolj potrebnim

Elektro Maribor že vrsto let podeljuje finančno pomoč humanitarnim organizacijam, ki delujejo na njihovem oskrbovanem območju, pri čemer običajno začenjajo s predajo donacij na območju Maribora. Tako so tudi tokrat trem humanitarnim organizacijam, in sicer Rdečemu križu Slovenije – Območnemu združenju Maribor, Nadškofijski Karitas Maribor in Zvezi prijateljev mladine Maribor podelili pomoč v višini 1.800 evrov.

Predsednik uprave družbe Elektro Maribor mag. Boris Sovič je ob tej priložnosti izpostavil, da se Elektro Maribor poleg zavedanja svojega poslanstva, zaveda tudi pomena okolja  v katerem delujejo in živijo. Tako že vrsto let podpirajo izjemno pomembno delovanje humanitarnih organizacij, pri čemer jim je, kot je poudaril, v čast, da lahko podpirajo delo številnih prostovoljcev, ki s pomembnimi projekti pomagajo pomoči potrebnim. 
Metod Dolinšek, sekretar Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Maribor je povedal, da že 62. let organizirajo letovanje otrok na morju. Program izvajajo v Punatu na otoku Krku, pri čemer vsako leto na počitnice peljejo otroke, ki jim starši ne zmorejo omogočiti počitnic, otroke, ki so šibkejšega zdravstvenega stanja in druge otroke, katerih starši cenijo možnosti in prednosti kakovostnega preživljanja počitnic v krogu vrstnikov. Letos si želijo, da bi lahko prostore namenjene bivanju otrok kilimatizirali in s tem izboljšali bivalne pogoje ter omogočili podaljšanje sezone. Tako jim bodo podarjena sredstva prišla še kako prav, saj za izvedbo potrebne klimatizacije prostorov potrebujejo kar 40 klimatskih enot.
Božidar Bračun, generalni tajnik Nadškofijske Karitas Maribor, je dejal, da v okviru njihovih dejavnosti deluje tudi Ljudska kuhinja Betlehem, ki je namenjena v prvi vrsti socialno najbolj ranljivih in izključenim skupinam, ljudem iz družbenega obrobja in deloma tudi tujcem. Poleg zagotovitve toplega obroka je eden bistvenih ciljev tudi vključevanje ciljne populacije in vzpostavitve socialnih interakcij na eni strani ter krepitev zdravja ob redni in uravnoteženi prehrani.

Saša Mikić, predsednik ZPM Maribor, pa je ob prejemu donacije poudaril, da je Elektro Maribor že vrsto let eden izmed glavnih podpornikov projekta Omogočimo sanje, ki so ga zastavili leta 2013 in je zastavljen s ciljem, da otrokom in mladostnikom omogočijo razvijanje ustvarjalnosti. Projekt je zastavljen kot resna dodatna dejavnost šolskim programom znotraj katerega v otrokovem prostem času poskrbijo za razvoj talentov. Ob tem upajo, da bodo lahko tudi to šolsko leto vanj vključili mlade iz celotne Slovenije. 

Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.