Energetika

Elektro Maribor nadaljuje s tradicionalnim dodeljevanjem humanitarnih pomoči

Elektro Maribor je danes v Murski Soboti podelil donacije trem lokalnim humanitarnim organizacijam. Gre za prvo v nizu donacij, ki jih družba že trinajst let podeljuje na svojem oskrbnem območju, pri čemer v sodelovanju z lokalnimi humanitarnimi organizacijami  pomagajo najbolj ranljivim posameznikom in družinam.

Elektro Maribor nadaljuje s tradicionalnim dodeljevanjem humanitarnih pomoči

Prve donacije letošnjega cikla pomoči so V Elektru Maribor namenili Rdečemu križu Slovenije - Območnemu združenju Murska Sobota, Škofijski Karitas Murska Sobota in Podpornici, Evangeličanski humanitarni organizaciji. Ob predaji donacij je predsednica uprave Elektro Maribor Tatjana Vogrinec Burgar izrazila ponos, da že toliko let pomagajo pisati zgodbe, ki ljudem omogočajo boljše življenje. »Elektro Maribor je močno vpet v lokalno okolje. S skrbnostjo se trudimo izvajati zanesljivo oskrbo z električno energijo. S povezanimi prizadevanji na lokalnem območju, kjer zaposleni živimo in delamo, pa lahko dosegamo še več, pomagamo še bolj in izkazujemo tudi svojo odgovornost do družbe. Dajati je prekrasen občutek, ki napolni dušo in srce.«

Po besedah Aleksandre Rituper Rodež, sekretarke Območnega združenja Rdečega križa Murska Sobota, bodo prejeta sredstva namenili predvsem za kritje najnujnejših stroškov, plačilo položnic in nakup šolskih potrebščin za socialno najbolj ogrožene družine. Škofijska Karitas Murska Sobota bo, kot je dejal generalni tajnik Jožef Kociper, donacijo namenila projektu ljudske kuhinje, kjer dnevno zagotovijo več kot 70 obrokov, pa tudi tamkajšnjemu materinskemu domu in za pomoč družinam. Evangeličanska humanitarna organizacija Podpornica pa bo sredstva namenila njihovemu socialnemu programu Pomoč v stiski. Jože Rituper je ob tej priložnosti povedal, da ta program izvajajo že 26 let. V okviru programa se trudijo pomagati uporabnikom pri zmanjševanju njihove socialne ogroženosti in družbene izključenosti ter jim nudijo tudi enkratno finančno pomoč ob elementarnih in drugih nesrečah za zagotovitev nujnih življenjskih potrebščin, ki so jih pri tem izgubili.


 

Brane Janjič
O avtorju