Energetika

Elektro Maribor nadaljuje s tradicionalnim podeljevanjem pomoči

Tokrat donacije v višini 1.800 evrov šle v roke trem humanitarnim organizacijam z območja Maribora.
Elektro Maribor nadaljuje s tradicionalnim podeljevanjem pomoči
Elektro Maribor že vrsto let finančno pomaga humanitarnim organizacijam z njihovega oskrbnega območja, pri čemer je sredi aprila tovrstno pomoč dodelil tem organizacijam z širšega območja Maribora, in sicer Območnemu združenju Rdečega križa Maribor, Nadškofijski karitas Maribor in Zvezi prijateljev mladine Maribor. 
Predsednik uprave družbe Elektro Maribor mag. Boris Sovič je ob predaji donacij izpostavil, da v sedanjih zahtevnih epidemijskih razmerah njihovi zaposleni vlagajo velike napore v stabilno delovanje distribucijskega sistema in s tem za nemoteno oskrbo uporabnikov, prebivalstva, družbenih sistemov in gospodarstva z električno energijo. Kot je dejal, je Elektro Maribor s svojo dejavnostjo vsakodnevno močno vpet v okolje, svojo družbeno odgovornost pa ne izkazuje le z uresničevanjem svojega poslanstva, ampak tudi s podporo projektom humanitarnih organizacij, s čimer želijo prispevati k izboljšanju življenjskih pogojev za ranljive skupine, ki najbolj potrebujejo pomoč.
Metod Dolinšek, predsednik  Rdečega križa Slovenije - Območnega združenja Maribor, je ob prevzemu donacije pojasnil, da morajo zaradi potreb po zagotovitvi varnega letovanja za vse obiskovalce njihovega letovišča v Punatu in varnih pogojev za delavce, ki skrbijo za goste, pred začetkom sezone izvesti nujna vlaganja v objektih, kjer zagotavljajo zdravstveno oskrbo. Potrebno je namreč vzpostaviti prostor za strogo izolacijo morebitnih okuženih, zato bodo del obstoječih prostorov ustrezno uredili, zagotovili zračno izolacijo in izvedli druga potrebna dela za vzpostavitev varne izolacijske cone. Tako jim bodo dobljena sredstva prišla zelo prav, del teh pa bodo namenili tudi za sofinanciranje letovanja iz posebej ranljivih skupin.
Nadškofijska karitas Maribor pa bo po besedah glavnega tajnika Darka Bračuna večino sredstev porabila za finančno pomoč družinam in posameznikom ter predvsem starejšim, ki komaj shajajo iz meseca v mesec. Kot je povedal, v zadnjih mesecih opažajo vse večje število družin in posameznikov, ki se obrnejo na Karitas s prošnjo po pomoči pri plačilu osnovnih življenjskih stroškov. Mnogi povedo, da so zaradi epidemije precej manjše možnosti za opravljanje priložnostnega oziroma nadurnega dela, na Karitas pa se obračajo tudi novi prosilci, ki sicer niso izgubili delo, živijo pa v težkih življenjskih okoliščinah. 
Nina Babič, predsednica Zveze prijateljev Mladine, pa je izpostavila, da jim je finančna pomoč še kako dobrodošla pri izvajanju  programa Omogočimo sanje, v okviru katerega namenjajo posebno pozornost tistim mladim, ki težje uresničujejo svoje potenciale. Del sredstev bodo namenili tudi izjemno aktivnim in v kriznih časih še bolj pomembnim lokalnim društvom – Društvom prijateljev mladine Maribor, Starše in Miklavž na Dravskem polju. 
» Upamo in želimo, da bi nam tudi letos uspelo izpeljati letovanja. Aktiven prosti čas in družba vrstnikov – najbolj pomembni zdravili proti apatiji, ki jo je s seboj prineslo šolanje na daljavo. Del vaše donacije bomo namenili tudi novemu projektu LOM (linija za očete in mame), s katerim bomo poskušali vzpostaviti telefonsko svetovanje za starše, ki se vedno pogosteje obračajo po pomoč tudi na nas, saj so stiske mladih v velikem porastu. To so programi ZPM Maribor, katerim bomo namenili vaša sredstva. Za njimi stojimo ljudje z vizijo in vztrajnostjo, da nam, ne glede na razmere, uspe. S pomočjo podjetij, kot je Elektro Maribor, je seveda lažje. Iskreno se vam zahvaljujemo, da se vsako leto spomnite na nas in nam zaupate,« je dejala Nina Babič.

Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.