Energetika

Elektro Maribor nagrajuje najboljše dijake

Ob koncu šolskega leta podelili nagrade za odlične dosežke v izobraževanju najboljšim dijakom Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota.
Elektro Maribor nagrajuje najboljše dijake
V prostorih območne enote Murska Sobota Elektra Maribor je bilo včeraj še posebej slovesno, saj je potekala tradicionalna podelitev nagrad najboljšim dijakom Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota v šolskem letu 2018/2019. Dijake je izbrala šola na podlagi njihovih dosežkov, najboljši dijaki preteklega šolskega leta pa so postali Emil Feher, Žan Cof in Vid Zadravec.
Zlati znak je romal v roke Emila Feherja, ki je opravil zaključni letnik z odličnim uspehom. Je zelo marljiv in vesten dijak. Rad pomaga sošolcem in prijateljem. Aktivno je sodeloval v šolskih in obšolskih dejavnostih. Na tekmovanju iz znanja nemškega jezika je bil v drugem in tretjem letniku na državnem tekmovanju, kjer je obakrat dosegel srebrno priznanje. Uspešno je opravil tudi nemško jezikovno diplomo - DSD. Sodeloval je v mednarodnem ERAZMUS+K2 projektu, kjer je izdelal in sprogramiral 3D kocko skupaj z dijakom iz Madžarske.
Srebrni znak je prejel Žan Cof, ki je bil odličen v vseh letnikih izobraževanja. Na državnem tekmovanju elektro šol v Novem mestu za elektrikarje je pokazal zavidljivo raven znanja v vezavi električne razdelilne omare. Skozi vsa leta šolanja je izstopal s svojim pozitivnim odnosom do dela, predsedovanjem razredni skupnosti, prizadevnostjo pri promociji šole in poklica elektrikar nasploh. Zelo aktiven je tudi v domačem okolju, kjer med drugim tekmuje v državnih nogometnih selekcijah.
Bronasti znak pa je dobil Vid Zadravec, ki je opravil zaključni letnik z odličnim uspehom in je zelo vesten in marljiv dijak, vedno pripravljen pomagati. Sodeloval je v šolskih in obšolskih dejavnostih. Bil je član ekipe, ki je zastopala šolo na tekmovanju Mladi genialci v Krškem. Prav tako je sodeloval pri raznih šolskih dejavnostih, kot so informativni dnevi, promocija šole na tržnicah poklicev, tehničnih dnevih in predstavitvi maturitetnih izdelkov. Aktiven pa je tudi v domačem kraju, predvsem v kulturnem društvu.
Uroš Kolarič, direktor Območne enote Murska Sobota, Elektro Maribor, je ob podelitvi poudaril, da si Elektro Maribor prizadeva za širjenje energetske odličnosti tako v svojem poslovanju kot tudi širše v svojem delovanju in okolju ter ob tem daje poseben poudarek tudi odličnosti v izobraževanju. Zato v  Elektru Maribor že vrsto let nagrajujejo odlične dijake srednjih šol na njihovem oskrbnem območju, ki v svojem programu izobražujejo mlade za znanja, ki jih kot podjetje za distribucijo električne energije še posebej spremljajo in potrebujejo. 
Ludvik Sukič, ravnatelj Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota pa je izpostavil, da je sodelovanje s podjetjem Elektro Maribor svetel primer povezovanja šole z gospodarstvom, pri čemer je na eni strani družbeno odgovorno podjetje, ki svoj uspeh deli z lokalno skupnostjo in se zaveda pomena kvalificirane delovne sile v lokalnem bazenu, in na drugi strani strokovna tehniška šola, iz katere prihajajo številni odlični dijaki. Ob tem je izrazil prepričanje, da se bo to tvorno sodelovanje preko številnih projektov skozi celotno šolsko leto nadaljevalo tudi v prihodnje in mlade še naprej motiviralo za izbiro poklicev v elektrotehniki.

Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.