Energetika

Elektro Maribor ohranja dobrodelno tradicijo

Namesto poslovnih daril donacija trem mariborskim humanitarnim organizacijam, ki bodo sredstva namenile predvsem za pomoč otrokom.
Elektro Maribor ohranja dobrodelno tradicijo
Družba Elektro Maribor je namesto poslovnih daril ob koncu leta namenila tri donacije, vsako v vrednosti po 1.800 evrov, humanitarnim organizacijam, ki delujejo v Mariboru, in sicer Območnemu združenju Rdečega križa Slovenije, Nadškofijski Karitas in Zvezi prijateljev mladine.
Mag. Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor, je ob predaji sredstev dejal, da Elektro Maribor že tradicionalno podpira humanitarne programe, ki so namenjeni pomoči ljudem v stiski. Kot je izpostavil, humanitarne organizacije pomagajo prav najranljivejšim članom družbe, zato v Elektru Maribor cenijo in spoštujejo njihovo plemenito poslanstvo in zavzeto delo ter ga v skladu s svojimi možnostmi že vrsto let tudi finančno podpirajo.
Metod Dolinšek, sekretar Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Maribor je v zvezi s porabo prejetih sredstev povedal, da bodo prejeta sredstva namenili pokritju stroškov izvedbe letošnje sezone letovanja otrok, saj so za njihovo dobro počutje nabavili opremo za predvajanje glasbe, športne rekvizite, družabne igre in različni material za izvedbo delavnic, pred sezono pa so na plaži uredili tudi klančine za lažji dostop invalidov in ustrezno uredili tudi dostopnost sanitarij na plaži. 
Božidar Bračun, generalni tajnik Nadškofijske Karitas Maribor, je dejal, da pod njenim okriljem deluje program pomoči družinam in posameznikom, pri čemer žal opažajo vse večje število prošenj za plačilo najosnovnejših življenjskih potrebščin (elektrika, najemnina, zdravstveno zavarovanje in podobno), v času ogrevalne sezone pa je veliko prošenj tudi za pomoč pri poplačilu zapadlih obveznosti oziroma prošenj za zagotovitev drv ali kurilnega olja. Še posebej se na Karitas po pomoč obračajo družine, kjer so starši brezposelni ali imajo nizko plačo, družine z enim staršem in družine z več osnovnošolci tako, da jim bo donacija Elektra Maribor pomagala omiliti stiske najbolj ogroženih družin.
Saša Mikić, predsednik ZPM Maribor, je v zahvalnem nagovoru izpostavil, da je Zveza prijateljev mladine Maribor sestavljena iz Društev prijateljev mladine, ki delujejo v Mariboru in okolici. Vsako od teh društev se odlikuje po delovanju v lokalnem okolju. Delujejo z skromnimi sredstvi, oboroženi s posameznimi predanimi prostovoljci, ki v svojem prostem času organizirajo programe za otroke, delavnice, pomagajo otrokom in družinam na različnih področjih. Del tradicionalne donacije podjetja Elektro Maribor bodo tokrat tako namenili njihovi dejavnosti drugi del donacije pa namenjen programu Omogočimo sanje, s katerim razvijajo nadarjenost otrok iz socialno šibkejših družin. 
Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.