Energetika

Elektro Maribor podelil nagrade najboljšim dijakom

Zlati znak odličnosti srednje elektro-računalniške šole Maribor v roke Sebastjanu Kužnerju, na Ptuju pa najboljši Matjaž Škerget.
Elektro Maribor podelil nagrade najboljšim dijakom

Elektro Maribor je na priložnostni slovesnosti ob koncu šolskega leta podelil nagrade za odličnost najboljšim dijakom Srednje elektro-računalniške šole Maribor ter Elektro in računalniške šole Ptuj. Kot je v pozdravnem nagovoru poudaril predsednik uprave Elektra Maribor mag. Boris Sovič, so se v Elektru Maribor zavezali k širjenju energetske odličnosti tudi tako, da jo spodbujajo s priznanjem in podporo najboljšim dijakom omenjenih srednjih šol za odlične rezultate v izobraževanju in pri obšolskih dejavnostih.
»Obema šolama želimo, da nadaljujeta s svojim uspešnim delom. Dijakom, ki jim danes predajamo zlate, srebrne in bronaste znake za odličnost, pa naj bo težnja po odličnosti pri pridobivanju novih znanj in izkušenj popotnica v nadaljnjih izzivih,« je še povedal mag. Boris Sovič.
Direktor Srednje elektro-računalniške šole Maribor Ivan Ketiš pa je v nadaljevanju dodal: »Srednja elektro-računalniška šola Maribor izobražuje dijake za poklice, ki jih prihodnost potrebuje. Naš slogan Uspeh ni naključen v treh besedah pojasni bistvo šole, to je, da z delom in trudom celotnega kolektiva in motiviranostjo dijakov dosegamo cilj – izobražene, samozavestne in v prihodnost usmerjene posameznike. Skratka prav takšne, kot jih vsako podjetje ali inštitucija potrebuje.Vsaka šola pa ima v svojih vrstah tudi izjemne dijake, na katere smo še posebej ponosni. Letos so to: Sebastijan Kužner, Timi Lah in Simon Domajnko. Veseli nas, da jih boste v Elektru Maribor podprli in jim tako omogočili še korak naprej v svojem raziskovanju ter spoznavanju obstoječih znanj in iskanju novih.«
Podobnega mnenja je bil tudi ravnatelj Elektro in računalniške šole Ptuj Rajko Fajt, ki je poudaril, da je izobraževanje temelj prihodnosti. Tako kot se gospodarstvo spoprijema s preprekami na poti uspešnosti, morajo po njegovih besedah tudi šole preskočiti marsikatero oviro, da bi postale uspešne in kakovostne, da bi gospodarstvu nekega dne ponudile strokovnjake, kakršne si želijo in potrebujejo. Elektro Maribor še vedno dokazuje, da je pripravljen sodelovati s šolami, jim svetovati in pomagati. Ob tem so že velikokrat dokazali, da je uspešnost podjetja rezultat trdega dela, iznajdljivosti in znanja, ki so ga in ga še vlagajo v to spreminjajoče se okolje.
Kot je dejal, se je o delu Elektro in računalniške šole Ptuj v minulem letu precej pisalo in govorilo. Pri tem še posebej izstopajo uspehi dijakov Matjaža Škergeta, Arneta Korsike in Domna Slamerška. Ob tem je izrazil veselje, da so se skupaj z Elektro Maribor lotili premagovati meje, ki stojijo na poti, saj bodo lahko le z njihovo pomočjo in razumevanjem namenili vso skrb edini vrednoti,ki jo imamo - znanju.(bj)Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.