Energetika

Elektro Maribor podelil priznanja murskosoboškim dijakom

Na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota so se v elektro programu letos najbolje izkazali Denis Mencigar, Tadej Krenos in Grega Bedič.
Elektro Maribor podelil priznanja murskosoboškim dijakom
Elektro Maribor in Srednja poklicna in tehniška šola (SPTŠ) Murska Sobota sta tudi letos najboljšim dijakom podelila nagrade za inovativnost na strokovnem področju in odlične dosežke v izobraževanju.
Zlati znak in nagrado v višini 300 evrov je prejel Denis Mencigar, ki je odličen dijak že v celotnem obdobju izobraževanja v programu elektrotehnik na SPTŠ Murska Sobota. Sedaj obiskuje četrti letnik. Z veseljem je tekmoval na regijskih in državnih srečanjih v matematiki in dosegal zavidljive rezultate, potrjene s srebrnimi in z bronastimi priznanji. Elektrotehnika ga je zelo prevzela, kar je dokazal z lepimi izdelki pri pouku strokovno teoretičnih predmetov kot tudi pri vajah oziroma praktičnem pouku. Pri četrtem maturitetnem predmetu je samostojno izdelal zelo uporabno vozilo na električni pogon. Denis je sošolcem tudi vedno pripravljen pomagati pri reševanju učnih problemov.
Srebrni znak in 200 evrov je prejel Tadej Krenos, ki je prav tako odličen dijak in Izstopa s svojim pozitivnim odnosom do pouka in predvsem motiviranostjo pri delu v šolski delavnici. Bil je vodja oddelčne skupnosti, njen predstavnik v dijaški skupnosti ter član ekipe šole na državnem tekmovanju elektro šol Slovenije. Pohvala podjetja Blisk Montaža iz Murske Sobote za njegovo strokovnost in odnos pri opravljanju obveznega praktičnega usposabljanja je poleg ostalega njegovega sodelovanja pri raznih šolskih dejavnostih tudi najboljša promocija šole in poklica elektrikar nasploh.        
Bronasti znak in nagrado v višini sto evrov pa je prejel dijak četrtega letnika v programu elektrotehnik Grega Bedič. Vsa štiri leta izobraževanja je imel odličen uspeh in se je v času šolanja dokazoval z inovativnimi in kakovostnimi izdelki, ki jih je predvideval načrt izobraževanja. Rad je tudi pomagal sošolcem pri reševanju zapletenih nalog. Sodeloval je na tekmovanjih iz matematike in logike in na njih dosegal zavidljive rezultate. Za maturitetni izdelek je naredil zanimivo maketo inteligentne instalacije, kjer se je izkazal tudi z programerskimi sposobnostmi.
Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor, je ob tej priložnosti izpostavil, da se v Elektru Maribor, ki stremi k odličnosti v poslovanju, še posebej zavedajo pomena učenja, izobraževanja in prenosa dobrih praks. Del tega uresničujejo znotraj Akademije distribucije, del pa z rednim sodelovanjem z izobraževalnimi institucijami, pri čemer že vrsto let tudi nagrajujejo najboljše dijake. 
Rajko Palatin, učitelj aktiva elektrotehnike na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota, pa je  poudaril, da povezovanje dijakov s podjetji v lokalnem okolju pomembno vpliva na razvoj njihovih kompetenc in vrednot v času šolanja. Kot je dejal, je Elektro Maribor eno izmed podjetij, ki s Srednjo poklicno in tehniško šolo Murska Sobota skozi številne projekte v obojestransko zadovoljstvo in širšo družbeno korist sodeluje že vrsto let, pri čemer takšni dogodki predstavljajo tudi lepo promocijo izbiri poklicev v elektrotehniki.
Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.