Energetika

Elektro Maribor podelil priznanja še ptujskim srednješolcem

Najboljši dijaki Elektro in računalniške šole Šolskega centra Ptuj so v tem šolskem letu Niko Križnik, Timotej Medved in Dominik Bigec.
Elektro Maribor podelil priznanja še ptujskim srednješolcem
Elektro Maribor je danes podelil priznanja in nagrade še najboljšim dijakom iz oskrbne enote Ptuj, in sicer je zlati znak prejel Niko Križnik, srebrnega Timotej Medved, srebrnega pa Dominik BIgec.

Predsednik uprave družbe Elektro Maribor mag. Boris Sovič je ob tem dogodku izpostavil, da sta kakovost in odličnost v poslovanju in delovanju temeljni razvojni smernici današnje družbe. Odličnost je pomembna tako za gospodarstvo kot tudi za področje izobraževanja ter širšo skupnost. Zaradi občutljivosti in pomena svoje dejavnosti, je družba Elektro Maribor zavezana k visokim standardom poslovne odličnosti in sistemom vodenja kakovosti ter že vrsto let spodbuja tudi odličnost v učnih dosežkih dijakov iz srednjih elektro šol na svojem oskrbnem območju. Ob tem je izrazil iskrene čestitke letošnjim nagrajencem z željo, da jih bodo prizadevanja za odličnost in kakovost spremljala tudi pri prihodnjih izzivih.

Rajko Fajt, ravnatelj Elektro in računalniške šole, Šolskega centra Ptuj, pa je poudaril, da se na Elektro in računalniški šoli Šolskega centra Ptuj povsem zavedajo vloge, ki jim je zaupana na področju strokovnega izobraževanja in dodal, da sodelovanje z gospodarstvom pomeni za dijake pridobivanje dragocenih novih znanj in izkušenj. » Z velikim veseljem ugotavljamo dobro sodelovanje z  družbo Elektro Maribor, ki ni le partner v procesu izobraževanja. Kot družba, ki sledi odličnosti, pomaga dijakom pri doseganju dosežkov na strokovnem področju in jih spodbuja, da iščejo svoje priložnosti v strokovnem izobraževanju,« je sklenil Rajko Fajt.
Prejemnik zlatega znaka Niko Križnik vsa leta šolanja uspešno zastopa šolo na različnih tekmovanjih, najvidnejše uspehe pa dosega na računalniškem področju. V tretjem letniku je sodeloval na dveh tekmovanjih, in sicer na državnem  tekmovanju ACM, kjer je v kategoriji izdelava spletnih aplikacij dosegel 1. mesto ter na državnem tekmovanju Elektro in računalniških šol, kjer je v kategoriji tehnik računalništva skupaj s sotekmovalcem dosegel 2. mesto. V četrtem letniku pa se je udeležil tekmovanja SloveniaSkills 2020, v kategoriji IKT, in skupaj s sotekmovalcem dosegel 4. mesto. Niko je tudi v prostem času zvest računalništvu, saj redno sodeluje z računalniškim podjetjem, pri katerem je v času šolanja opravljal usposabljanje. Odlikuje ga tudi izredna pozitivna naravnanost in pomoč sošolcem. Nikolu mu ni težko razložiti snovi, pa naj si bo to na pobudo sošolca, ki pomoč potrebuje, ali to naredi samoinciativno. Pomoč se nanaša predvsem na računalniške module in matematiko. Učni uspeh, ki ga je dosegel v 4. letniku, je prav dober.
Timotej Medved, ki je prejel srebrni znak, rad sodeluje v projektih strokovne narave, kjer multidisciplinarno povezuje in uporablja znanja s področja multimedije, računalništva, angleščine in slovenščine. Timsko delo mu ni tuje. Je dovzeten za nova znanja. Daje konstruktivne predloge za morebitne dodelave in nadgradnje opravil, v katerih trenutno sodeluje. Njegova pridnost in zvedavost se kaže tudi z uspešnim sodelovanjem v raznovrstnih projektih in nalogah. Tako je na državnem ACM tekmovanju iz izobraževalnih videoposnetkov dosegel prvo in drugo mesto v letu 2020 ter tretje mesto v letu 2019, je aktivno sodeloval na ACM državnem tekmovanju v razvoju spletnih aplikacij v letu 2019 ter v projektu Droni so med nami na 20. mednarodnem festivalu sodobnih umetnosti Pixellpoint 2019 ter se udeležil tudi projekta Predstavitev in uporaba dronov dandanes na mednarodnem festivalu Speculum Artium 2019.
Bronasti znak pa je letos šel v roke Dominika Bigeca, ki je dijak zaključnega letnika v programu mehatronik operater. Vse od prvega vstopa v šolske prostore je kazal svoje pozitivne značajske lastnosti, ki so se najbolj izražale v solidarnosti in nesebični pomoči vrstnikom. Dominik je bil vsa tri leta tudi predsednik razredne skupnosti. Pri svojem delu je zelo natančen in marljiv, zmeraj se je držal dogovorjenih rokov in redno opravljal vse svoje šolske in obšolske obveznosti. Dominik se je v drugem letniku uvrstil tudi na državno tekmovanje iz zgodovine in osvojil srebrno priznanje in čeprav nima drugih uradnih dosežkov iz tekmovanj, vendarle močno izstopa in kaže izjemen potencial. 
Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.