Energetika

Elektro Maribor podprl humanitarne organizacije iz Ljutomera

Pomoč so tokrat namenili Župnijski Karitas Ljutomer, območnemu združenju Rdečega križa Ljutomer ter tamkajšnjemu gasilskemu društvu.
Elektro Maribor podprl humanitarne organizacije iz Ljutomera
Predsednik uprave družbe Elektro Maribor mag. Boris Sovič je ob predaji donacije izpostavil, da Elektro Maribor  svoje poslanstvo in družbeno odgovornost poleg zagotavljanja zanesljive oskrbe odjemalcev že vrsto let izkazuje tudi s programom podpore humanitarnim organizacijam na območju delovanja družbe. Kot je dejal, so se tokrat odločili za podporo programom humanitarnih organizacij v Ljutomeru, kjer že vrsto let deluje tudi njihova storitvena enota, katere sodelavci izvajajo zelo zahtevna dela na elektroenergetskih objektih.
Silva Duh, predsednica Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Ljutomer, pa je povedala, da se vsako leto nanje obrne najmanj sto posameznikov ali družin, ki zaradi socialne stiske ali nezmožnosti za delo ne zmorejo plačevati osnovnih življenjskih stroškov, kot so elektrika, stanarina, voda, dodatni stroški zdravljenja ali šolanja otrok. Pomagajo jim predvsem z prehrambenimi paketi in higienskimi izdelki, pa tudi rabljenimi oblačili in stanovanjsko opremo.  V našem skladišču imajo tudi možnost izbire rabljenih oblačil in stanovanjske opreme. Za pomoč pri plačilu položnic pa imajo na voljo zelo malo sredstev, zato jim vsak tak namenski finančni prispevek zelo veliko pomeni, saj se s pravočasnim plačilom zapadlih obveznosti posameznikom v stiski izognejo dodatnim stroškom. 
Podobne stiske je izpostavila tudi Marija Pušenjak, tajnica Župnijske Karitas Ljutomer, ki je dejala, da se nanje obrača vse več družin in posameznikov, ki ne morejo več sproti poravnavati stroškov elektrike, stanarine, kurjave. Poleg tega imajo tudi kar nekaj družin, ki imajo težje bolne otroke in jim pomagajo pri nabavi zdravil ali pri stroških zdravljenja, v sodelovanju s šolsko svetovalno službo pa vsako leto pokrijejo stroške šole v naravi 6-8 otrokom, tako da jim bodo podarjena sredstva prišla še kako prav.
Andrej Trstenjak, predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Branoslavci, pa je poudaril, da so v 70-letni zgodovini društva generacije gasilcev dale neizbrisen pečat kraju in širši okolici, saj se od njih pričakuje tudi zagotavljanje požarnega varstva v celotni občini Ljutomer. Zato veliko naporov vlagajo v pridobivanje finančnih sredstev za nabavo sodobne opreme, ki je še kako v pomoč gasilcem pri njihovem delu. Že vrsto let sodelujejo tudi s podjetjem Elektro Maribor, SE Ljutomer pri vzdrževanju elektroenergetskih objektov, pri čemer je bil zadnji tak primer v letu 2017 na objektu KBV Radin – Radenci, kjer je bil v kabelskih jaških prisoten smrtno nevaren plin CO2.
Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.