Energetika

Elektro Maribor priskočil na pomoč murskosoboškim humanitarnim organizacijam

Organizacije bodo denarno pomoč namenile za pomoč pri premagovanju finančnih stisk posameznikov in družin.
Elektro Maribor priskočil na pomoč murskosoboškim humanitarnim organizacijam

Družba Elektro Maribor je letos že tradicionalno namenila tri donacije, v vrednosti po 1.800 evrov, humanitarnim organizacijam v Murski Soboti, in sicer Rdečemu križu Slovenije – Območnemu združenju Murska Sobota, Evangeličanski humanitarni organizaciji Podpornica in Škofijski Karitas Murska Sobota. Organizacije bodo sredstva namenile za pomoč pri premagovanju finančnih stisk posameznikov in družin.

Direktor Območne enote Elektra Maribor Murska Sobota Urš Kolarič je o humanitarni angažiranosti družbe povedal, da v Elektru Maribor svojo družbeno odgovornost prioritetno izkazujejo z uresničevanjem temeljnega poslanstva družbe, distribucije električne energije našim odjemalcem in uvajanjem naprednih elektroenergetskih storitev. Zaradi pomena njihove plemenite dejavnosti že tradicionalno podpirajo humanitarne organizacije za projekte pomoči ljudem v stiski. Sredstva pa so tokrat namenjena humanitarnim organizacijam v Murski Soboti.

O namenu porabe sredstev je predsednica Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Murska Sobota Albina Knapp izrazila zadovoljstvo, da bodo s to pomočjo lahko pomagali ljudem, ki so se znašli v finančni in materialni stiski. Donacijo bodo namenili za poplačilo najnujnejših življenjskih stroškov tem ljudem.

Predsednik Evangeličanske humanitarne organizacije – Podpornica Peter Andrejčak je ob prejemu donacije dejal, da so jo izredno veseli in jo bodo uporabili za izboljšanje kakovosti življenja in bivanja v smislu zmanjševanja socialne in zdravstvene ogroženosti. Pomagajo ostarelim, osamljenim, bolnim in invalidom, socialno ogroženim ter obrobnim skupinam prebivalstva na njihovem domu oziroma na terenu.

Generalni tajnik Škofijske Karitas Murska Sobota Štefan Kociper pa je izrazil hvaležnost za vsakoletno veliko pomoč in podporo, ki jo Elektro Maribor namenja preko Karitas za ljudi v mnogoterih stiskah. Tokratno donacijo pa bodo namenili za obnovo Materinskega doma v Murski Soboti. (pb)

povzeto po sporočilu za javnost
O avtorju