Energetika

Elektro Maribor še naprej z dobrimi poslovnimi rezultati

Elektro Maribor prvo letošnje trimesečje končal z 2,9 milijona evrov dobička, celotna skupina pa z 2,1 milijona evrov.
Elektro Maribor še naprej z dobrimi poslovnimi rezultati
Elektro Maribor je v prvih treh letošnjih mesecih odjemalcem distribuiral 608 GWh električne energije, kar je bilo za 1,3 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Čisti prihodki od prodaje so v tem času presegli 14,1 milijona evrov, dobiček pred obdavčitvijo pa je znašal 2,9 milijona evrov. Elektro Maribor sicer tudi letos nadaljuje z intenzivnimi vlaganji v povečanje robustnosti in posodobitev ter razširitev omrežja, pri čemer so naložbe v obravnavnem obdobju znašale kar 4,8 milijona evrov, od tega je bilo največ – 1,8 milijona evrov investiranih v srednje in nizkonapetostne vode. 
V družbi uspešno nadaljujejo tudi z uvajanjem naprednih merilnih sistemov, pri čemer je v sistem naprednega merjenja  na distribucijskem območju Elektra Maribor vključenih že 169.229 merilnih mest oziroma že 77,6 odstotka vseh merilnih mest.
Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.