Energetika

Elektro Maribor skrbi tudi za vzgojo bodočih kadrov

Z namenom spodbujanja odličnosti že vrsto let konec šolskega leta nagrajujejo najboljše dijake iz tehničnih in elektro srednjih šol iz regije. 
Elektro Maribor skrbi tudi za vzgojo bodočih kadrov
Tako je danes v prostorih družbe Elektro Maribor potekala slavnostna podelitev priznanj najboljšim dijakom Srednje elektro- računalniške šole Maribor v šolskem letu 2018/2019. To laskavo priznanje so po izboru predstavnikov šole letos prejeli Jaka Waldhütter, Anže Mavrič in Martin Grosek. 
Jaka Waldhütter (1. nagrada) je odličen dijak programa elektrotehnike, ki je vidne uspehe dosegel na naslednjih področjih: bronasto in srebrno priznanje v tekmovanju iz matematike, bronasta in srebrna priznanja na tekmovanju Mladi za napredek Maribora, na tekmovanju za mednarodnega matematičnega kenguruja, na državnem srečanju mladih raziskovalcev, Cankarjevo priznanje. Sodeloval je na svetovnem tekmovanju v Robocup-u na Japonskem, v  Kanadi in Avstraliji. Z lastno idejo je s Tovarno podjemov sklenil sodelovalno pogodbo, vsa leta je sodeloval pri tehniki in predstavitvah predmetov na informativnih dnevih in aktivno sodeloval tudi na tehničnih dnevih za osnovne šole.
Anže Mavrič (2. nagrada) je odličen dijak programa elektrotehnike. Dobil je srebrno priznanje na državnem srečanju raziskovalcev, dosegel več prvih in drugih  mest na državnem tekmovanju v robotiki, bil je član ekipe na svetovnem tekmovanju robotike v Avstraliji ter sodeloval pri tehniki in predstavitvah predmetov na informativnih dnevih.
Martin Grosek (3. nagrada) je odličen dijak programa elektrotehnike. Sodeloval je na državnem tekmovanju iz angleškega jezika, na Festivalu inovativnih tehnologij in Festivalu oblikovanja Maribor ter tudi na področnem prvenstvu v odbojki. Vsa leta je aktivno sodeloval na tehničnih dnevih pri predstavitvi multimedije, fotografiral  dogodke za spletno stran in za časopis STIK ter prenašal znanje na naslednje generacije. 
Irena Srša Žnidarič, ravnateljica Srednje elektro-računalniške šole Maribor, je na današnji slovesnosti izpostavila, da podjetje Elektro Maribor in SERŠ Maribor tesno sodelujeta že vrsto let, pri čemer ima še posebej dolgo zgodovino sodelovanje pri pripravah na delovodske izpite iz elektro stroke. Poleg tega kar nekaj dijakov opravlja tudi praktično usposabljanje v Elektru Maribor, ki je pomemben partner Srednje elektro-računalniške šole Maribor tudi pri zaposlovanju njihovih dijakov, iz vrst zaposlenih v Elektru Maribor pa prihaja tudi zunanji član komisije za kakovost na šoli. Irena Srša Žnidarič je ob tem izrazila tudi željo, da bi v okviru prihodnjega sodelovanja vzpostavili tudi poligon električnih omrežij, kjer bi dijaki lahko pridobili praktične izkušnje na tem področju. 
Brane Janjič
O avtorju