Energetika

Elektro Maribor tokrat namenil sredstva humanitarnima organizacijama z območja Ptuja

Donirana sredstva bosta Območno združenje Rdečega križa Ptuj in tamkajšnja Dekanijska Karitas porabila za izvedbo programov.
Elektro Maribor tokrat namenil sredstva humanitarnima organizacijama z območja Ptuja
Direktor območne enote Ptuj Franc Šmigoc, je ob predaji sredstev v višini 1.800 evrov,  povedal, da se Elektro Maribor zaveda pomena družbene odgovornosti do okolja, v katerem deluje in jo med drugim izkazuje tudi z redno podporo projektom humanitarnih organizacij, ki delujejo na njihovem oskrbnem območju. Tokrat so donaciji, vsako v vrednosti po 1.800 EUR, namenili ptujskima humanitarnima organizacijama, in sicer Območnemu združenju Rdečega križa Ptuj in Dekanijski Karitas Ptuj – Zavrč.
Marjana Cafuta, sekretarka Rdečega križa Slovenije - Območnega združenja Ptuj, je ob prejemu sredstev pojasnila, da jih bodo prednostno porabili za organizirano letovanje otrok v Punatu, če pa ga tudi letos ne bodo mogli izvesti (lani je bilo zaradi epidemije odpovedano), bodo sredstva namenili izključno za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin. Kot je dejala, bodo glede na to, da pred začetkom šolskega leta dobivajo številne prošnje staršev za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin in za pomoč nimajo nikoli dovolj za vse, bodo letošnjo donacijo namenili tudi za sofinanciranje nakupa šolskih potrebščin socialno ogroženih otrok. 
Irena Luci iz Dekanijske Karitas Ptuj – Zavrč pa je povedala, da bodo dobljena sredstva v celoti namenili prosilcem za različne finančne pomoči - nabavo kurjave, plačilo položnic, pomoč pri elementarnih nesrečah, nabavo šolskih potrebščin in malice ali kosila v šoli.
Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.