Energetika

Elektro Maribor tokrat podprl humanitarni organizaciji iz Gornje Radgone

Elektro Maribor območnemu združenju Rdečega križa Gornja Radgona in humanitarni organizaciji tamkajšnje župnije podelil po 1.800 evrov pomoči.
Elektro Maribor tokrat podprl humanitarni organizaciji iz Gornje Radgone
Elektro Maribor s pomočjo humanitarnima organizacijama, ki delujeta na območju Gornje Radgone, nadaljuje letošnji cikel tradicionalne pomoči humanitarnim organizacijam na oskrbnem območju družbe. Predsednik uprave družbe Elektro Maribor mag. Boris Sovič je ob dodelitvi sredstev povedal, da Elektro Maribor že nekaj let zapored  aktivno sodeluje z lokalnimi humanitarnimi organizacijami, ki sredstva namenjajo ljudem, ki potrebujejo tovrstno pomoč. Ob tem je poudaril, da je solidarnost pomembna vrednota povezane skupnosti in izrazil zadovoljstvo, da lahko tudi tokrat podprejo programe dveh  humanitarnih organizacij v Gornji Radgoni, ki pomembno prispevajo k reševanju težav ljudi, ki so znašli v stiski.
Katja Makovec, sekretarka  Območnega združenja Rdečega križa Gornja Radgona, je v zahvalnem nagovoru povedala, da se socialne stiske žal iz leta v leto povečujejo, s tem pa tudi število prosilcev za materialno pomoč v prehrani in oblačilih ter finančno pomoč za plačilo osnovnih življenjskih stroškov. Tokratna sredstva bodo zato namenili socialno ogroženim družinam in posameznikom, za ureditev bivalnih razmer, nabavi šolskih potrebščin ter poplačila osnovnih življenjskih stroškov.
Nada Valner iz Humanitarne organizacije župnije Gornja Radgona pa je povedala, da bodo pomoč namenili dvema posameznikoma, in sicer mamici samohranilki, ki je dobila občinsko stanovanje, ki pa nima ogrevanja. Tako ji bodo nabavili dober štedilnik, na katerem bo lahko tudi kuhala in pekla, priskrbeli pa ji bodo tudi drva. Pomagali bodo tudi invalidu, ki živi sam in nima nikogar ter si želi prenoviti in prilagoditi kopalnico. 
Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.