Energetika

Elektro Maribor tudi letos z dobrimi rezultati

V prvi polovici leta je Elektro Maribor ustvaril 8,7 milijona evrov dobička.
Elektro Maribor tudi letos z dobrimi rezultati
Elektro Maribor nadaljuje uspešno poslovanje tudi v tem letu, pri čemer so prihodki družbe v prvih šestih letošnjih mesecih dosegli 41,3 milijona evrov in tako bili za 3,7 milijona evrov višji kot v enakem času lani. Višji od primerljivega lanskega je bil tudi dobiček pred obdavčitvijo, in sicer je družba Elektro Maribor v obravnavanem obdobju poslovala z 8,7 milijona evrov dobička, kar je bilo kar za 2,5 milijona evrov več kot v enakem lanskem obdobju.
Elektro Maribor je sicer v prvih šestih letošnjih mesecih svojim odjemalcem distribuiral 1.161 GWh električne energije oziroma za 1,9 odstotka več kot v istem času lani, za 0,8 odstotka pa je bila v omenjenem primerjalnem obdobju večja tudi obračunska moč. 

V družbi ob tem poudarjajo, da skladno z razvojnimi načrti tudi povečujejo naložbe v posodobitev in povečanje robustnosti omrežja, pri čemer so v prvi polovici leta za investicije namenili že 12,5 milijona evrov, od tega je bilo 6,3 milijona namenjeno za posodobitev srednje in nizkonapetostnega omrežja. Uspešno poteka tudi uvajanje naprednih merilni sistemov, do konca junija pa jim je v sistem naprednega merjenja uspelo vključiti že 151.266 merilnih mest, kar predstavlja 70 odstotkov vseh merilnih mest na območju Elektra Maribor.

Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.