Energetika

Elektro Maribor začenja z deli na območju Murske Sobote

Do konca junija bodo potekala dela na 20 kV daljnovodu od Lendave do Velike Polane, zaradi česar bo občasno motena dobava električne energije.
Elektro Maribor začenja z deli na območju Murske Sobote
Delavci Elektra Maribor bodo jutri začeli z večjimi obnovitvenimi deli na 20 KV daljnovodu od Lendave v smeri naselij Gornji Lakoš, Dolnji Lakoš, Gaberje, Kapca, Hotiza, Mala Polana in Velika Polana. Zaradi zahtevnosti del bo treba posamezne dele obstoječih elektroenergetskih vodov večkrat izklopiti, zaradi česar bo občasno nekoliko zmanjšana zanesljivost dobave in kakovost električne energije, odjemalci pa bodo imeli več kratkotrajnih prekinitev dobave električne energije. Predvidena dela zajemajo menjavo golih vodnikov in drogov z novim izoliranim prostozračnim vodom. Investicija bo v prihodnje pomembno prispevala k višji kakovosti oskrbe prebivalstva in gospodarstva v tem delu Slovenije  z električno energijo in hkrati omogočala nadaljnji razvoj območja z možnostjo priključevanja novih odjemalcev in malih proizvajalcev električne energije, tudi samooskrb. Delavci Elektra Maribor si bodo prizadevali, da bi odjemalci čim manj občutili motnje pri dobavi električne energije in hkrati odjemalce prosijo za razumevanje. 

Aktualne informacije o načrtovanih prekinitvah dobave na oskrbnem območju Elektra Maribor so sicer vedno dostopne na spletnem naslovu družbe www.elektro-maribor.si, uporabnikom pa so na voljo tudi nekatere druge specializirane aplikacije za obveščanje o prekinitvah dobave, kot denimo brezplačna spletna in mobilna aplikacija (eStoritve) za prijavo na obveščanje o načrtovanih prekinitvah napajanja. Mobilna aplikacija je na voljo preko Google Play (Android) in App Store (iOS), povezava do spletne aplikacije pa je dostopna preko njihove spletne strani.

Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.