Energetika

Elektro Maribor zbira ponudbe za delež Energije plus

Elektro Maribor je objavil javno povabilo k izkazu interesa za nakup do 51-odstotnega deleža hčerinske družbe Energija plus.
Elektro Maribor zbira ponudbe za delež Energije plus

Kot so zapisali v Elektru Maribor, nameravajo prodati do 51 odstotkov osnovnega kapitala družbe Energija plus, pri čemer bo Elektro Maribor kot lastnik ohranil vsaj 49-odstotni delež. Zaradi ohranitve lastniškega deleža v Energiji Plus bo Elektro Maribor v transakciji kot pomembne štel strateške povezave in sinergije. Energija plus je sicer zelo uspešna gospodarska družba in po velikosti tretji največji ponudnik električne energije v Sloveniji. Tako so imeli lani z dobavljenimi 1.774,5 GWh električne energije 12,9-odstotni tržni delež pri dobavi električne energije vsem končnim odjemalcem in 12,7-odstotni delež pri dobavi poslovnim odjemalcem (1.322,6 GWh) ter 13,4-odstotni delež pri dobavi električne energije gospodinjskim odjemalcem (451,9 GWh).

Energija plus sicer kupcem ponuja celovito in trajnostno energetsko oskrbo v okviru krovne blagovne znamke. Poleg oskrbe z električno energijo in zemeljskim plinom nudi tudi oskrbo s toploto, sončne elektrarne za samooskrbo na ključ, razpolaga z javno polnilno infrastrukturo za električna vozila ter se ukvarja tudi z mikro e-mobilnostjo, kot so e-kolesa in skiroji.

Kot so še zapisali v Elektru Maribor, je poglavitni namen navedenega vabila  preveriti zanimanje za sodelovanje s strani oseb, ki želijo sodelovati v prodajnem postopku. Po predložitvi izkaza interesa bo ponudnikom, katerih interes je resno izkazan, poslano procesno pismo z opisom zahtev za podajo nezavezujočih ponudb za transakcijo, ki ji bo pozneje sledila še predložitev zavezujočih ponudb. Zainteresirane osebe morajo interes za sodelovanje v prodajnem postopku oddati najpozneje do 10. avgusta letos, podrobnosti v zvezi s povabilom pa so dostopne na spletni strani družbe Elektro Maribor.
Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.