Energetika

Energetika Ljubljana lani najbolj povečala prodajo elektrike

Kot izhaja iz letnega poročila 2018, je Energetika Ljubljana lani povečala prodajo posameznih energentov.
Energetika Ljubljana lani najbolj povečala prodajo elektrike

Energetiki Ljubljana so v letu 2018 prodali 1.144.719 MWh toplote (vroče vode in pare), na podlagi sklenjenih pogodb oddali 403.900 MWh električne energije v omrežje in po plinovodnem omrežju distribuirali 783.438 MWh zemeljskega plina. Na konkurenčnem trgu plina so uspeli povečati obseg prodaje zemeljskega plina glede na preteklo leto; skupno je bilo prodano 760.692 MWh, od tega 40.884 MWh na dveh polnilnicah CNG. Glede na preteklo leto se je najbolj povečala prodaja električne energije končnim uporabnikom in je znašala 50.517 MWh.

Na prodajo energije vplivajo temperature

Kot pojasnjuje Energetika Ljubljana, na prodajo energije v večjem obsegu vplivajo gibanja zunanjih temperatur ter število dni ogrevanja v ogrevalnih mesecih. Dejanske temperature v spomladanskem in v zimskem delu ogrevalne sezone so bile v letu 2018, z izjemo meseca februarja in marca, višje tako v primerjavi z upoštevanimi v načrtu 2018 kot tudi dejanskimi v preteklem letu, medtem ko sta bila meseca februar in marec občutno hladnejša od primerljivih obdobij in sta tako močno prispevala k prodaji v letu 2018.

Miro Jakomin
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.