Energetika

Energetika Ljubljana: Preprečimo nepooblaščen vstop!

Družba Energetika Ljubljana je pred dnevi opozorila na previdnost v primeru obiska lažnih serviserjev oziroma prodajalcev.

Energetika Ljubljana: Preprečimo nepooblaščen vstop!

Kot opozarjajo v družbi Energetika Ljubljana, vas lahko na vašem domu obiščejo lažni serviserji oziroma prodajalci, ki se predstavljajo kot strokovno osebje Energetike Ljubljana oziroma Plinarne. 

»Redni pregledi notranjih plinskih napeljav (razen plinskih trošil) za posamezne odjemalce zemeljskega plina niso zakonsko predpisani, zato se izvajajo le na željo odjemalca. Strokovno osebje Energetike Ljubljana se za obisk na vašem domu predhodno najavi oz. se o rednem pregledu notranje plinske napeljave z vami dogovori na podlagi vašega klica. Pojava in dejanj lažnih serviserjev ne moremo preprečiti, lahko pa jim s previdnostjo in preverjanjem, kot je na primer zahteva, da se osebe izkažejo z ustreznimi identifikacijskimi dokumenti, preprečimo nepooblaščen vstop v domove in nepošten zaslužek,« pojasnjujejo v Energetiki Ljubljana. 

Ob tem so svetovali, da v kolikor vas nenapovedano obiščejo serviserji, od njih zahtevajte identifikacijski dokument oz. službeno izkaznico, ki dokazuje, da je pooblaščeni serviser za plinsko napeljavo. Strokovno osebje Energetike Ljubljana ima službeno izkaznico vedno s seboj.

 

Miro Jakomin
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.