Energetika

Energetika Ljubljana uvaja celovito energetsko oskrbo

Med letošnjimi projekti Energetike Ljubljana je bila najbolj odmevna uvedba maloprodaje električne energije, ni pa to njihov edini projekt.
Energetika Ljubljana uvaja celovito energetsko oskrbo

Energetika Ljubljana uvaja nov koncept celovite energetske oskrbe svojih uporabnikov. Poleg toplote in zemeljskega plina so letos svoji ponudbi dodali še maloprodajo električne energije.   

Vendar pa, kot je pojasnila mag. Diana Horvat, direktorica sektorja za trženje  v Energetiki Ljubljana, maloprodaja električne energije ni njihov paradni konj, ampak le prvi korak pri povezovanju storitev.  

»To je le ožji del tržne repozicije Energetike Ljubljana v smeri ponudnika celovite energetske oskrbe. Dejstvo je namreč, da moramo s tržno repozicijo vzpostaviti številne interne mehanizme s kadrovskega, informacijskega in procesnega vidika. Proces tržne repozicije torej predstavlja tudi izziv povezan s spremembo obstoječih poslovnih procesov,« je povedala mag. Horvat.  

Maloprodaja električne energije presega pričakovanja  

Pri procesu repozicije gre za to, da prehajajo iz pozicije dobavitelja posameznih energentov v pozicijo ponudnika že omenjene celovite energetske oskrbe. Poti je več, in verjetno se, pravi mag. Horvat, uvedbe maloprodaje električne energije ne bi lotili takoj na začetku tržne repozicije, če sami ne bi bili proizvajalci in če ne bi bili nosilci lastne bilančne skupine.  

Glede pričakovanih učinkov uvedbe maloprodaje električne energije pa je sogovornica dejala, da le-ta presegajo njihova pričakovanja glede na številne ocene poznavalcev ob vstopu na trg. V tem času so uspešno osvojili postopke menjave in druge specifike, povezane z maloprodajnim trgom električne energije, na katerem so bili novinci. Približujejo se 4-mestni številki novih odjemalcev električne energije in so z učinki vsekakor zadovoljni.  

Energetika Ljubljana uvedla tudi program zvestobe za odjemalce  

V Energetiki Ljubljana imajo seveda ambicije tudi za naprej. Vsi njihovi  projekti so usmerjeni k temu, da jih bodo kupci prepoznali kot zanesljivega partnerja. In to ne samo glede vprašanj, ki se nanašajo na rešitve v zvezi z njihovimi ogrevalnimi sistemi, ampak tudi glede vprašanj, ki se nanašajo na druge skrbi, ki jih imajo v zvezi s svojim domom.  Sicer pa so po uspešno uvedeni maloprodaji električne energije letos uvedli še klub Zvestoba ogreva, ki članom omogoča dodatne popuste in druge ugodnosti. Sicer pa je v teku je še več drugih projektov na tem področju. Njihov cilj  je kakovostna, zanesljiva, konkurenčna celovita energetska oskrba.

Miro Jakomin
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.