Energetika

FE UL pripravlja prestižen dogodek o energetskih trgih in EE sistemih

Na FE UL potekajo priprave na EEM 2019 - največjo evropsko znanstveno konferenco o energetskih trgih in delovanju energetskih sistemov, ki bo potekala v dneh od 18. do 20. septembra.
FE UL pripravlja prestižen dogodek o energetskih trgih in EE sistemih

Po sporočilu Fakultete za elektrotehniko UL bo mednarodna konferenca EEM 2019 (The 16th International Conference on the European Energy Market) organizirana v sodelovanju z IEEE PES. Na konferenci bodo predstavili znanstvene članke (po)doktorskih raziskovalcev iz cele Evrope ter energetske projekte Horizon 2020, pripravili pa bodo tudi omizje z vabljenimi govorci.

Kot dodatno pojasnjujejo na FE UL, mednarodna konferenca EEM vsako leto združuje več kot 250 mednarodnih strokovnjakov, znanstvenikov in gospodarstvenikov, ki izmenjujejo mnenja, izkušnje ter izsledke raziskav o številnih vprašanjih, povezanih s področij pametnih omrežij, trgovanja z energijo in trajnostno energijo. Mednarodna konferenca EEM je kot prestižni dogodek prostor izmenjave idej, na konferenci predstavljeni članki pa zagotavljajo trdno podlago za oblikovalce energetskih politik.

Organizacijsko ekipo za pripravo mednarodne konference EEM 2019 sestavljajo člani Laboratorija za energetsko politiko (LEST), ki ga vodi izr. prof. dr. Andrej Gubina. Laboratorij je dejaven v številnih mednarodnih znanstveno raziskovalnih projektih, kjer so imeli priložnost sodelovati tako z izobraževalno-raziskovalnimi, kot tudi industrijskimi institucijami iz Evrope in celega sveta. Trenutno so skozi projekte aktivno vključeni v EU raziskovalne programe FP7 in Horizon 2020.

Več o mednarodni konferenci na: www.eem19.eu