Energetika

Finančna pomoč Energije plus Slovenskemu društvu Hospic

Podjetje Energija plus iz Maribora se je tudi letos odločilo, da sredstva namenjena poslovnim darilom raje darujejo v humanitarne namene.

Finančna pomoč Energije plus Slovenskemu društvu Hospic

Pri Energiji plus s svojim delovanjem vsakodnevno izkazujejo družbeno odgovornost, saj skozi vse leto podpirajo številne dogodke in projekte, kjer sodelujejo z različnimi organizacijami in podjetji. Tudi letos so se odločili, da namesto poslovnih daril sredstva darujejo tistim, ki jih najbolj potrebujejo, in sicer so tokrat finančno pomoč namenili Slovenskemu društvu Hospic. Direktor podjetja Energija plus mag. Alan Perc je ob predaji donacije povedal: »Družbeno odgovornemu delovanju smo v našem poslanstvu namenili posebno mesto. Že vrsto let podpiramo organizacije, projekte in društva v lokalnem okolju in jim na ta način omogočamo izpeljavo številnih projektov. Na ta način povezujemo posameznike in okolje za boljši jutri. Verjamemo, da bo donacija Slovenskemu društvu Hospic pomagala marsikateremu otroku, da se bo lažje spopadel z veliko izgubo v svojem življenju in bo pogumneje stopal naprej«.
Predsednice društva Hospic Renata Jakob Roban pa je v zahvalnem nagovoru izpostavila, da ima Slovensko društvo Hospic v Sloveniji najdaljšo prakso v oskrbi umirajočih in njihovih bližjih. V preteklih letih je društvo razvilo štiri programe za podporo ljudem v stiski, dvanajst območnih odborov, vzpostavilo mrežo prostovoljcev na nacionalni ravni, ki v povprečju opravijo 17.000 ur prostovoljskega dela na leto, izvedlo 23 taborov za žalujoče otroke in mladostnike, ter se zavzemalo za jasne etične in strokovne standarde ter detabuizacijo smrti v slovenskem prostoru. Kot je dejala, pa je delovanje društva v veliki meri odvisno od srčnosti in podpore tistih posameznikov in organizacij, ki prepoznavajo pomen njihovih programov ter se zavedajo, da vsi hodimo po enaki poti. Zato gre še posebna zahvala družbi Energija plus, saj bodo sredstva, ki so jih prejeli, društvu pomagala k ohranitvi in nadaljnjemu razvoju začrtanih programov in s tem izboljšala kakovost življenja ljudi, ki so se znašli v težki življenjski stiski. Donacijo v vrednosti 3.000 evrov bodo v Hospicu sicer namenili za organizacijo vseslovenskega tabora Levjesrčni, ki je namenjen žalujočim otrokom in mladostnikom v starosti od pet do sedemnajst let, ki so doživeli smrt bližnje osebe.
 

Brane Janjič
O avtorju