Hidro energija

HESS tudi letos doniral splošni bolnišnici Brežice

Ob zaključku lanskega leta je družba Hidroelektrarn na Spodnji Savi zdaj že tradicionalno del sredstev zopet namenila Splošni bolnišnici Brežice.

HESS tudi letos doniral splošni bolnišnici Brežice
Direktor družbe HESS Bogdan Barbič je donacijo v vrednosti 4.000 evrov simbolično izročil Anici Hribar, direktorici Splošne bolnišnice Brežice.

Direktor družbe HESS je donacijo v vrednosti 4.000 evrov simbolično izročil Anici Hribar, direktorici Splošne bolnišnice Brežice. Preteklo leto je Splošna bolnišnica Brežice praznovala 150 let svojega obstoja. Ob zavidljivi obletnici jim je uspelo urediti še prostore za enodnevno bolnišnico, prenoviti kirurške ambulante in poskrbeti za nakup nove medicinske opreme, s katero bodo lahko zagotavljali kakovostno obravnavo pacientov. Ob predaji je direktor družbe HESS Bogdan Barbič povedal, da se v družbi HESS zavedajo odgovornosti – ne le do proizvodnje varne, zanesljive in konkurenčne električne energije iz obnovljivih virov vode in sonca, temveč tudi do širše družbene skupnosti, zaposlenih, njihovih družin, lokalnih skupnosti in okolja, v katerem aktivno delujejo in ga sooblikujejo. Sodelujejo pri razvoju krajev in mest ter se tudi s finančno podporo vključujejo v različne projekte, ki omogočajo napredek in izboljšujejo kakovost življenja prebivalcev.

V družbi HESS so ponosni na različna sodelovanja s šolami, športnimi in umetniškimi društvi, društvi invalidov, upokojencev, turističnimi in planinskimi društvi, ribiškimi družinami, zdravstvenimi domovi in bolnišnicami, še naprej pa se veselijo uspešnih skupnih zgodb in družbeno odgovornih projektov, ki bodo vsem v regiji zagotovili kakovostnejše bivanje. 

Mare Bačnar
O avtorju