Energetika

HSE po novem z dvočlansko upravo

Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne  je na včerajšnji seji sprejel odstopno izjavo dosedanjega poslovnega direktorja družbe mag. Marka Štrigla. 

HSE po novem z dvočlansko upravo

Kot so sporočili iz HSE, družbo tako od 22. novembra zastopa dvočlansko poslovodstvo, in sicer generalni direktor dr. Tomaž Štokelj in poslovni direktor Uroš Podobnik. Oba na področju energetike delujeta že vrsto let, glavni izzivi, s katerimi se bosta spopadala v prihodnjem obdobju, pa so povezani z nadaljevanjem začrtanih projektov in aktivnosti na področju zelenega prehoda ter še nadaljnje zagotavljanje zanesljive proizvodnje in oskrbe slovenskih odjemalcev z električno energijo. 
Spomnimo. Mag. Marko Štrigl je bil za poslovnega direktorja imenovan 1. decembra 2020, ko mu je začel teči štiriletni mandat, odgovoren pa je bil za finančno in računovodsko področje, področje vertikalne integracije in upravljanje tveganj. Takrat je zamenjal začasnega člana poslovodstva Andreja Janšo in se pridružil dotedanjemu dvočlanskemu vodstvu, s čimer je Holding Slovenske elektrarne postal družba s tričlansko upravo.

Brane Janjič
O avtorju