Energetika

Kadrovske štipendije na Elektru Gorenjska

Elektro Gorenjska poziva ambiciozne posameznike k sodelovanju v njihovem programu kadrovske štipendije za tekoče študijsko leto. Ta priložnost je odprta za študente elektrotehnike na Fakulteti za elektrotehniko, prav tako pa tudi za dijake elektrotehniških programov na srednjem strokovnem in poklicnem izobraževanju.

Kadrovske štipendije na Elektru Gorenjska
Na fotografiji je Blaž Dobravec iz Službe za raziskave in razvoj

Na Elektru Gorenjska pravijo, da ponujajo celostno izkušnjo, ki vključuje finančno podporo v obliki štipendije, možnost opravljanja prakse ali dijaškega dela ter vključitev v vzpodbudno in urejeno delovno okolje. Poleg tega se štipendisti lahko nadejajo možnosti zaposlitve po zaključku izobraževanja.

Usmerjeni v trajnost in inovacije

Elektro Gorenjska vabi mlade in perspektivne posameznike, da postanejo del njihove zaveze k trajnostni in inovativni energetiki. ''Skupaj gradimo svet trajne energije'', pravijo in ''vaša priložnost za prihodnost je lahko prav tu''. Elektro Gorenjska se uveljavlja kot gonilna sila trajnostnega razvoja v energetiki. Sodelavci podjetja so zavezani k odkrivanju novih poti in spreminjanju sveta energetike. Njihov korak v prihodnost je usmerjen s strani zaposlenih, ki so talentirani inovatorji s strastjo do trajnostne energetike.

Pogoji prijave za študente in dijake

Prijave so odprte za študente elektrotehnike na 1. ali 2. bolonjski stopnji ter dijake srednjega strokovnega izobraževanja programa elektrotehnik in srednjega poklicnega izobraževanja programa elektrikar. Kandidati naj pošljejo prošnjo na e-poštni naslov kadrovska.sluzba@elektro-gorenjska.si in priložijo potrdilo o vpisu ter potrdilo o uspehu zadnjega zaključenega letnika. Za vse informacije ali vprašanja se lahko obrnejo na telefonsko številko 04 20 83 612 ali pošljejo e-pošto na kadrovska.sluzba@elektro-gorenjska.si.

Bivši štipendist svetuje

Blaž Dobravec v Elektru Gorenjska dela v Službi za raziskave in razvoj pravi, da je predvsem pomemben analitičen pristop k reševanju problemov. Potrebna je tudi velika mera sodelovanja in komunikacije, ki spodbudi analitičen način razmišljanja. Svoje delo opisuje kot dinamično, inovativno in pestro. Najbolj mu je všeč, da se lahko ukvarja z novimi tehnologijami in razvija nove pristope. Njegov nasvet za bodoče štipendiste: ''Kariera se gradi na znanju. Če se želite ukvarjati s podatkovno analitiko in raziskavami v energetiki, je izredno pomembno, da si pridobite trdne temelje v razumevanju delovanja energetskega sistema. Pomembna je tudi dobra osnova v fiziki in matematiki, saj omogoča analitično razmišljanje, ki je potrebno za optimizacijo procesov.''

Mare Bačnar
O avtorju