Novice

Kmalu obnovljen daljnovod Okroglo - Tržič - Radovljica

Elesovi vzdrževalci so se lotili tudi obnove dotrajanega 110 kV daljnovoda Okroglo - Tržič - Radovljica.
Kmalu obnovljen daljnovod Okroglo - Tržič - Radovljica

Obnova prvega dela daljnovoda med Okroglim in Tržičem je potekala od 28. septembra  do 2. oktobra, obnova drugega dela med Tržičem in Radovljico pa je v teku od 3. do 10. oktobra. Obnovitvena dela, ki jih izvaja vzdrževalno osebje iz Elesovih centrov vzdrževanja Ljubljana in Divača, vodi Marko Černivec.     

Kot je povedal vodja projekta mag. Hailu Kifle, je rekonstrukcija 110 kV DV Okroglo - Tržič - Radovljica potrebna zaradi dotrajanosti. Po planu obnova obsega zamenjavo porcelanastih izolatorjev z novimi kompozitnimi izolatorji, zamenjavo obešalnega materiala in prenapenjanje obstoječih vodnikov. Obnovitvena dela, ki jih Eles izvaja na dobrih 15 kilometrov dolgem daljnovodu (53 stebrov), od projektiranja do izvedbe del potekajo v lastni režiji in za Eles ne pomenijo večjih stroškov.  

Od vseh sodelujočih se zahteva kar največja mera odgovornosti, previdnosti in upoštevanja vseh varnostnih ukrepov, saj delo poteka na višini in v bližini napetosti. S to prenovo, vredno okoli 220.000 evrov, bo Eles zagotovil zanesljivejše obratovanje daljnovoda in večjo varnost glede varnostnih višin, saj so se razdalje od zemlje do vodnika na nekaterih mestih že približevale dopustnim mejnim vrednostim. (mj)

Miro Jakomin
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.