Energetika

Lozej napoveduje ključno energetsko družbo

Energetika Ljubljana je januarja letos postala edina družbenica TE-TOL, januarja 2014 pa bo TE-TOL pripojen k Energetiki Ljubljana.  
Lozej napoveduje ključno energetsko družbo

Po omenjeni združitvi bo vseh skoraj 600 zaposlenih postalo del enovite energetske družbe, je med drugim zapisano v zadnji številki glasila Megavat, v zanimivem pogovoru z direktorjema obeh družb, ki se združujeta.     

TE-TOL in Energetika Ljubljana sta ključni družbi za energetsko oskrbo Ljubljane že skoraj pol stoletja. Predstavljata enoten proizvodno-oskrbovalni tehnološki sistem, katerega primarna naloga je zagotavljanje zanesljive, varne in učinkovite oskrbe s toploto.  

Ključ uspeha je tehnološki razvoj  

Kaj pripojitev družbe TE-TOL k Energetiki Ljubljana pomeni Samu Lozeju, direktorju družbe TE-TOL? »Predstavlja mi velik izziv izvesti nekaj, kar je potrebno in dobrodošlo. S to združitvijo, poleg ostalih sinergij, ki so bile prikazane tudi v strokovni študiji ekonomske analize koristi in stroškov združevanja, bomo pridobili večji potencial za svoj bodoči razvoj. Ključ uspeha te družbe je namreč tehnološki razvoj, prilagojen okoljskim zahtevam, ki jih od nas zahteva evropska oziroma nacionalna zakonodaja in o čemer že dlje časa govorimo.«  

Na vprašanje, kako vidi vlogo enotne družbe, je direktor TE-TOL odgovoril, da jo vidi kot ključno energetsko družbo v osrednji Sloveniji. »TE-TOL in Energetika Ljubljana sta na eni strani neločljiv sistem proizvodnje in distribucije, na drugi družbi s še neizkoriščenimi priložnostmi za razvoj in preboj na trgu. Skupaj, verjamem, bosta te priložnosti, kot tudi potrebe, lažje uresničevali.«  

Za pripojitev narediti maksimalno in še več  

Svoje poglede na združevanje TE-TOL in Energetike je predstavil tudi direktor Energetike Ljubljana Hrvoje Drašković. Na vprašanje, zakaj je po njegovem mnenju potrebna združitev, je odgovoril, da je ta odločitev logično nadaljevanje njihovega dosedanjega poslovnega sodelovanja, ki ga je treba v prihodnje graditi na novih osnovah.  

»Proces združitve bo trajal dlje kot samo do 1. januarja 2014, ko bosta TE-TOL in Energetika Ljubljana pravno-formalno ena družba. Poslovodni in strokovni delavci morajo narediti maksimalno in še več, da ta pripojitev uspe. Če ne uspe, bomo imeli problem predvsem mi, ki smo odgovorni, da obe družbi opravljata svoje dejavnosti in da sta pri tem uspešni. Predvsem pa smo odgovorni, da so najprej zadovoljni delavci, zatem naši kupci in na koncu lastniki. Namerno sem lastnike izpostavil na koncu. Vse predsodke, kdo je bolj ali manj pomemben, moramo dati na stran in se osredotočiti na ključno - na naše zaposlene in odjemalce,« meni Drašković. (mj)  

Več o tem na http://www.te-tol.si/media/mv39.2013.pdf                                                           

Miro Jakomin
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.