Energetika

Mariborčanom zlati certifikat bonitetne odličnosti

 Elektro Maribor prejel Zlati certifikat bonitetne odličnosti AAA, kar ga uvršča med najboljša slovenska podjetja.

Mariborčanom zlati certifikat bonitetne odličnosti

Ob podelitvi tega laskavega priznanja je predsednik uprave Elektra Maribor mag. Boris Sovič povedal: »Prejeti certifikat dokazuje, da so naša prizadevanja in delovanje v smeri odličnosti pravilno usmerjena in prepoznana. Vso priznanje pa gre angažiranim sodelavcem naše družbe. Elektro Maribor še vedno posluje v bolj zahtevnem okolju kot druge primerljive družbe. Izzive, s katerimi se soočamo, pa skupaj s sodelavci uspešno obvladujemo in ob tem zremo v prihodnost z željami po razvoju, napredku in nenehnih izboljšavah dela in poslovanja.«


Bonitetna ocena poslovne odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov in temelji na računovodskih izkazih za zadnje poslovno leto tre napoveduje varnost zaposlovanja v naslednjih dvanajstih mesecih. Certficiranje bonitetne odličnosti je v mednarodnem okolju uveljavljena praksa, z njim pa si podjetja dodatno utrjujejo ugled ter zaupanje v domačem in tujem poslovnem okolju. Bonitetno oceno odličnosti imajo sicer le najboljša podjetja, ki dosegajo najvišje standarde poslovne etike in so se v daljšem časovnem obdobju izkazali kot zanesljiv partner glede plačilne sposobnosti, zanesljivosti dobave in kakovosti izdelkov ter storitev.  V Sloveniji je bonitetno odličnih (obstajajo tri stopnje bonitetne odličnosti) le dobrih 23 odstotkov podjetij, kar drugače rečeno pomeni, da prejemniki tega priznanja sodijo v sam vrh najboljših pravnih subjektov.

Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.